Huawei našlo partnera. Aplikace Googlu nahradí v telefonech český Seznam

Huawei se v Česku částečně podařilo nahradit chybějící aplikace od Googlu. Čínský výrobce chytrých telefonů uzavřel partnerství s internetovou společností Seznam.cz a bude do smartphonů prodávaných na našem trhu přednahrávat některé její aplikace. Vyhledávač Googlu nahradí Seznam, místo Gmailu bude Email.cz, mapy Googlu už dříve zastoupily Mapy.cz.

Jako první se nové partnerství projeví na letošních telefonech řady P40, zatím tedy již prodávaných modelů Huawei P40, Huawei P40 Pro a Huawei P40 Lite. Zákazníci po nákupu nového zařízení (nebo po aktualizaci softwaru na již zakoupeném) budou mít přednastavený jako vyhledávač Seznam a předinstalované aplikace jako Mapy.cz, zpravodajství Seznam.cz nebo Novinky.cz.

Čínská značka se chlubí, že její obchod s aplikacemi AppGallery už je podle počtu uživatelů (400 milionů měsíčně) třetí největší na světě. Na jednotlivých trzích se do něj snaží postupně přidávat další lokální aplikace. V Česku jsou to například Alza.cz, CZC.cz, Mobilní banka KB, CSFD.cz, Livesport, Richee, Tipsport, Tesco, Youradio nebo Windy. Brzy mají přibýt aplikace od Raiffeisenbank, České spořitelny, České pošty, DámeJídlo.cz, Avastu či Můj vlak od Českých drah.

Diskuze (16) Další článek: Nokia 5.3 přichází do prodeje. Nalákat chce na dvoudenní výdrž a pravidelné aktualizace

Témata článku: Huawei, , , , , , , , , , , Tipsport, Partnerství, Aplikace, Tesco, Seznam, Richee, Česká republika, AppGallery, Mapa, Youradio, Česká Pošta, Livesport,