Huawei přestává být pouze mobilní značkou. Od března u nás začne prodávat notebooky

Huawei dosud platila za víceméně ryze mobilní značku, která vyrábí hlavně smartphony, tablety, příslušenství a také staví telekomunikační sítě. Porfolio čínského výrobce se ale od března na českém trhu rozšíří také o řadu notebooků Matebook. Nejdříve dorazí modely Matebook D a Matebook X, v dubnu se přidá novinka z veletrhu CES, Matebook 13.

Huawei poprvé svůj notebook, resp. konvertibl, představil před třemi roky na veletrhu MWC 2016. Zařízení nazvané jednoduše Matebook bylo ve formě tabletu, který ovšem běží na desktopových Windows a k němu náležela skládací klávesnice, která se k tělu počítače připevnila přes magnetický konektor. Řešení mělo konkurovat zejména Surface Pro od Microsoftu nebo iPadu Pro od Applu, ale do prodeje šlo pouze na několika málo světových trzích.

Aktuální rodina notebooků Huawei už je bohatší a obsahuje i klasické ultrabooky s pevně přimknutou klávesnicí. České ceny odpovídají prémiovým zařízením konkurence. Doporučená maloobchodní cena modelu Matebook X Pro je 43 999 Kč, Matebook 13 pak 22 999 Kč a Matebook D potom 19 999 Kč. Všechny modely budou v distribuci u prodejců Alza, CZC, Datart, Comfor, Mironet, Smarty a T.S.Bohemia.

Matebook 13

Huawei MateBook 13 je stylový kovový ultrabook s FullView displejem s minimalizovanými rámečky. Model je vybaven osmou generací procesoru Intel Core i5 8250U s integrovanou grafickou kartou Intel UHD Graphics 620. Má rozměry 286 × 211 × 14.9 mm a váží 1,28 kg. Huawei používá 2K displej s rozlišením 2 160 × 1 440 bodů a poměrem stran 3 : 2.

Klepněte pro větší obrázek

Charakteristikou notebooků Huawei je tlačítko One Touch, které se nachází v pravém horním rohu přístroje. Kombinuje tlačítko pro zapnutí se čtečkou otisku prstu. Klávesnici neschází podsvícení, reproduktory obsahují prostorový efekt Dolby Atmos. Notebook obsahuje 2 USB-C konektory (jeden pro napíjení) a 3,5mm jack.

Matebook X Pro

Nejvyšší model nabídky notebooků Huawei je Matebook X Pro. Tělo je vyrobeno ze slitiny leteckého hliníku a dosahuje tloušťky 14,9 mm. Hmotnost činí 1,33 kg. Uvnitř nalezneme procesor osmé generace Intel Core i7 8550U a grafickou kartu NVIDIA GeForce MX150 s 2 GB GDDR5. Zařízení nabízí dotykový 13,9 palcový 3K displej s rozlišením 3 000 × 2 000 bodů a tedy opět poměrem stran 3 : 2.

Klepněte pro větší obrázek

Baterie nabídne kapacitu 57,4 Wh a dokáže úsporně hospodařit s energií. Notebook dále obsahuje tlačítko One Touch se zabudovanou čtečkou otisků prstů, podsvícenou klávesnici, zvukový systém Dolby Atmos. Specialitou je kamera pro videohovory zabudovaná do tlačítka klávesnice. MateBook X Pro je dodáván s napájecím adaptérem 65W USB-C, který podporuje rychlé nabíjení.

Huawei Matebook D

Nejnižším modelem v nabídce Huawei je Matebook D, který představuje zajímavou alternativu k 15,6palcovým notebookům. Tělo je opět vyrobeno z hliníkové slitiny, dosahuje tloušťky 16,9 mm a hmotnosti 1,9 kg. Model disponuje grafickou kartou NVIDIA MX150 GPU s 2 GB videopamětí GDDR5 a procesorem osmé generace Intel Core i5 8250U.

Klepněte pro větší obrázek

IPS displej klasického Full HD rozlišení (1 920 × 1 080 bodů) má rámečky s tloušťkou 6,2 mm. Opět nechybí prostorový zvuk Dolby Atmos. Dodává se s 8 GB RAM a 128GB SSD. Baterie disponuje kapacitou 43,3 Wh. Konektivita je zajištěna pomocí 3 USB konektorů a také HDMI výstupu. Nechybí 3,5mm jack.

Vlajkový Huawei Matebook X Pro jsme si vyzkoušeli na MWC 2018:

Diskuze (6) Další článek: Trump obrací v kauze Huawei? USA prý musí vyhrát konkurencí, ne blokací pokročilejších technologií

Témata článku: Huawei, , , , , , , , , , Huawei Matebook, Hmotnost, Tlačítko, Geforce, MateBook x pro, MOBI, One Touch, Intel Core, Huawei Matebook X, Full HD rozlišení, Dolby Atmos, CZC, Matebook D, Notebook, Pro +,