Huawei stiskl červené tlačítko – P20 a P20 Pro dostávají funkci GPU Turbo

Začátkem června jsme vás informovali o tom, že vybrané smartphony značek Honor a Huawei dostanou v rámci softwarových aktualizací nadstavby EMUI i nový režim GPU Turbo. A to se týká i nejnovější OTA aktualizace pro Huawei P20 a P20 Pro. V rámci balíčku CLT-L29 8.1.0.152 (C432) byla přidána aplikace Game Suite, ve které můžete při hraní her upravit chování telefonu, např. spustit režim, který vám nepřeruší hru ani v případě příchozího hovoru. Celé řešení vypadá tak trochu jako aplikace Game Tools od Samsungu.

Hlavním rozdílem je však akcelerátor GPU Turbo, který zajistí rychlejší výkon a zpracování grafiky při současně nižší spotřebě energie. Konkrétně má dojít ke zvýšení efektivity při zpracování grafiky až o 60 %, celková spotřeba energie procesorem klesne zhruba o třetinu. V aplikaci Game Suite stačí povolit funkci Game Acceleration, počítejte však s tím, že funkce GPU Turbo zatím efektivně funguje pouze u některých her (např. PUBG Mobile nebo Mobile Legends: Bang Bang). Je však zřejmé, že počet podporovaných titulů bude postupným tempem narůstat. 

Součástí nejnovější aktualizace o velikosti 670 MB je i červencová aktualizace zabezpečení. Huawei tak dodržuje původní vytyčený plán, podle něhož se v srpnu funkce GPU Turbo dočkají i Mate 10, Mate 10 Pro a Mate 10 RS. Funkce se v září následně dostane na Mate 10 Lite, Nova 2i, P Smart, P20 Lite a Huawei Y9 (2018). 

Redakční první pohled na Huawei P20 a P20 Pro:

Zdroj GSMarena

Diskuze (8) Další článek: Uložte své nouzové informace na zamykací obrazovku mobilu. V krizi vám mohou zachránit život

Témata článku: Huawei, , , , , , , , Huawei P20, Huawei P20 Pro, Červ, Pro +, Postupné tempo, Softwarová aktualizace, Tlačítko, F +, G Suite, Lite, Nejnovější aktualizace, Aplikace, Podporovaný titul, Červencová aktualizace, Celková spotřeba, Aktualizace, Honor a Huawei