Huawei uvede podzimní novinky 10. září. Smartphone mezi nimi nejspíš nebude

Huawei oznámil termín online tiskové konference, na které odhalí několik nových produktů pro letošní podzimní sezónu. Smartphone mezi nimi ale nejspíš (alespoň prozatím) nebude. Svědčí o tom grafika pozvánky, která zobrazuje notebook, chytré hodinky a zřejmě pouzdro zcela bezdrátových sluchátek. Akce začíná ve čtvrtek 10. září 2020 ve 14 hodin našeho času.

Klepněte pro větší obrázek
Vizuál pozvánky na čtvrteční online keynote pro německý trh

Také název tiskové konference „Huawei Seamless AI Life“ ukazuje spíše na chytrá zařízení obecně, namísto konkrétní řady smartphonů, která v minulosti bývala vždy v pozvánkách zmíněna (např. P40 Series). Na nástupce loňské rodiny Mate 30 si tak budeme muset ještě nějakou dobu počkat a kdoví, zda Huawei kvůli omezením ze strany americké vlády celý svůj smartphonový byznys nějak zásadněji nepřehodnotí.

Notebooky, sluchátka, hodinky

Zvláštní okolo nadcházející premiéry je ještě jedna věc. Zatímco na stránkách i sociálních sítích mnoha zemí (např. UK, Německo, Nizozemsko, Polsko) firma čtvrteční konferenci poměrně živě propaguje, jinde včetně Česka je „ticho po pěšině“. Jako by zde snad část nových produktů neměla být vůbec uvedena, anebo až s velkým zpožděním. Nicméně minimálně v oblasti nositelného příslušenství bychom se nějaké z novinek dočkat měli i u nás.

Německý portál Winfuture.de dokonce už vypátral, o které produkty v rámci čtvrtečního launche půjde. Ukázat se mají pokročilé chytré hodinky s bezdrátovým dobíjením Huawei Watch GT2 Pro, stylové hodinky Huawei Watch Fit, zcela bezdrátová sluchátka s aktivním potlačením hluku Huawei Freebuds Pro, bezdrátová sluchátka okolo krku Huawei Freelace Pro a dva modely notebooků.

Diskuze (1) Další článek: Surface Duo má mít konkurenci. Galaxy Z Fold S si vystačí jen s jedním displejem

Témata článku: Huawei, , , , , , , Watch Fit, Německo, Nizozemsko, Huawei Watch Fit, Pozvánka, SMA, Česká republika, Podzimní novinka, Huawei Freebuds, Novinka, Bezdrátová sluchátka, Notebook