Huawei začal prodávat model Y6 II. Nenápadná novinka má co nabídnout

Huawei svoje nižší modely nijak nepropaguje. Pozornost věnuje pouze řadám P a Mate, výjimečně i G. V prodeji ale nalezneme i zástupce základní řady Y, do které nově přibyl model Huawei Y6 II. Startovací cena činí 4 990 Kč, na výběr je černá, zlatá a bílá varianta. Do prodeje má navíc zanedlouho přijít i zmenšená a levnější verze Huawei Y6 II Compact s cenou 4 190 Kč.

Huawei Y6 II je 5,5palcový smartphone s IPS displejem o HD rozlišení. Postaven je na osmijádrovém procesoru střední třídy Kirin 620, který si Huawei samo vyrábí. Pro chod systému a aplikací jsou připraveny 2 GB RAM a 16GB vnitřní úložiště. Dvojice fotoaparátů disponuje rozlišením 13 a 8 Mpx, baterie dostala kapacitu 3 000 mAh. Nechybí plná podpora LTE a funkce dualSIM. Smartphone běží na Androidu 6.0 Marshmallow s nejnovější verzí nadstavby EMUI 4.1.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Huawei Y6 II
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Huawei Y6 II Compact

Huawei Y6 II Compact nabídne podobnou výbavu i design, pouze zabalenou do menšího těla s oblíbenou úhlopříčkou displeje 5 palců. Použit bude slabší čtyřjádrový procesor MediaTek MT6735 a prostředí bude postaveno na starší verzi Androidu 5.1 Lollipop. Kapacita baterie bude činit 2 200 mAh. Přední fotoaparát bude pouze pětimegapixelový. Zařízení přinese opět podporu všech LTE pásem a funkci dualSIM. Do prodeje se dostane v první polovině srpna v bílé, zlaté a černé barvě.

Diskuze (8) Další článek: Lenovo K5 Note: konkurence pro Honor 5X je v prodeji

Témata článku: Huawei, , , , , , , Huawei Y6, Huawei Y6 Pro, Pro Mode, Pro +, Nov, #Huawei, Nen, Nena, Nenápadná novinka, Bílá varianta, Startovací cena, Mode, Plná podpora, Model, Novinka,