Huawei také brzy začne překládat displej. Klíčovými slovy bude Flexi a Fold

Dvě skládací premiéry již máme za sebou a velmi brzy se zřejmě dočkáme třetí. Do zatím příliš neprobádaného rybníku se skládacími hybridy, kde již „plave“ Royole FlexPai či připravovaný Samsung Galaxy F se chystá další velká ryba - Huawei. Čínský výrobce si podal ochranné známky na označení, která se budou dost blížit názvům od Samsungu - Mate F, Mate Flex, Mate Flexi a Mate Fold. Samsung přitom nedáno představil skládací displej Infinity Flex a jeho prvotina se má podle zákulisních informací nazývat Galaxy F.

Huawei chce svůj skládací hybrid oznámit na únorovém veletrhu MWC 2019 s tím, že by se zařízení dostalo do prodeje mezi dubnem a červnem. Na vnější straně má být umístěn 5" displej, v rozloženém stavu má zařízení nabídnout osmipalcový displej. Zobrazovací plochy tedy budou větší, než ty u hybridu od Samsungu. Podle dosavadních spekulací má hybrid od Huawei podporovat i sítě 5G.

Takto Samsung představil zařízení s ohebným displejem Infinity Flex:

Via AndroidHeadlines

Diskuze (12) Další článek: Galaxy M2 by mohl být prvním telefonem od Samsungu s vykousnutým displejem

Témata článku: Huawei, , , , , , Displej, Zobrazovací plocha, Skládací hybrid, Android Headlines, Čínský výrobce, Infinitum Flex, Klíčové slovo, Ochranná známka, ? Displej, Zařízení, Osmipalcový displej, Zákulisní informace, Rozložený stav, Brzy, Ohebný displej, Únorový veletrh, F +, Fold, Vnější strana