I Pocket PC má již svůj Service Pack

První Service Pack pro kapesní počítače s Pocket PC je k dispozici. Týká se však téměř jen těch, kteří používají Pocket Internet Explorer k procházení stránek.
První Service Pack pro kapesní počítače s Pocket PC je k dispozici. Týká se však téměř jen těch, kteří používají Pocket Internet Explorer k procházení stránek.

Service Pack neobsahuje žádné nové vlastnosti nebo vylepšení těch stávajících. Obsahuje sadu záplat na Internet Explorer pro Pocket PC a opravy síťových služeb Pocket PC. Kompletní soupisku oprav najdete v Knowledge base, opravy se netýkají bezpečnostní děr, kterými by bylo možné vycucnout nějaká data z vašeho kapesního počítače, spíše se týkají chyb při komunikaci a některých případných pádu Internet Exploreru.

Pokud máte iPaq řady 3600 a máte verzi ROM 1.69 nebo novější, Service Pack již instalovat nemusíte. Instalace Service Packu vyžaduje na Pocket PC 950 kB, a Microsoft doporučuje nejméně 1 MB volného místa v paměti. Instalační program Service Packu má 2,44 MB a je určen pro všechny používané procesory: ARM 720, MIPS, SA1100 a SH3.

Řada uživatelů iPaqů má poměrně špatné zkušenosti s upgradováním ROM počítače, v případě Service Packu to bude ovšem jistě bezpečnější, data se zapisjí jako běžný program, oblast ROM není opravovaná. Přesto je doporučena kompletní záloha celého kapesního počítače a uzavření všech aplikací na kapesním i stolním počítači. Vzhledem k tomu, že záplata po instalaci zabere cenné místo v paměti, je její instalace skutečně vhodná jen pro ty, kteří nějaké problémy pozorují. Pokud jste se svým Pocket PC spokojeni a ani nepoužíváte jeho síťové vlastnosti, nemáte k instalaci Service Packu důvod.

Váš názor Další článek: CeBIT 2001: Nokia 8310 v barvách duhy

Témata článku: , , , Pocket PC, Pack, Kompletní záloha, Pocket, Případný pád