Automobily | Hudba, filmy, seriály | Spotify

I v „hloupých“ automobilech už lze poslouchat Spotify. Krabička Car Thing stojí necelé 2000 Kč

Po bezmála třech letech testování se dostává do prodeje Spotify Car Thing. Zařízení, které stojí 89,99 dolarů (tj. v přepočtu asi 1950 Kč), je určeno především majitelům automobilů, jež nemají integrovaný informační a zábavní systém nabízející snadný přístup ke službě Spotify, jako je CarPlay od společnosti Apple nebo Android Auto.

Krabička se propojí s aplikací Spotify v mobilním telefonu a poté streamuje přes mobilní data (nebo Wi-Fi, pokud je k dispozici) hudbu a podcasty do audio systému vozidla. Zařízení lze s autem propojit přes Bluetooth, USB nebo konektor AUX.

Spotify Car Thing

V průběhu testování, které začalo v květnu roku 2019, se zařízení vyvinulo z kolíčku připojovaného do zásuvky zapalovače ve spotřebitelsky přívětivější produkt s velkým otočným knoflíkem, barevným dotykovým displejem, možností ovládání hlasem a mnoha různými způsoby připojení a montáže.

V dubnu loňského roku firma oznámila, že připravuje chytrý přehrávač, který do automobilů přinese svět hudby, zpráv, zábavy, rozhovorů a dalších informací. V říjnu si pak první uživatelé služby Spotify Premium mohli vyzkoušet limitovanou verzi Car Thing.

V současné době umožňuje Car Thing uživatelům komunikovat se službou Spotify vyslovením fráze „Hey Spotify“, klepnutím na dotykový displej, otočením knoflíku nebo použitím jednoho ze čtyř tlačítek v horní části přehrávače, přes které lze rychle přistupovat k oblíbeným interpretům, stanicím, seznamům skladeb nebo podcastům.

Aktualizace přinesou vylepšení

Testy ukázaly, že uživatelé dávají přednost službě Car Thing před ostatními možnostmi přehrávání obsahu a že se jim líbí možnost používat hlasové příkazy. V konečném důsledku uživatelé začali poslouchat Spotify v autě častěji než předtím, nicméně konkrétní údaje, které by tento bod blíže ilustrovaly, nejsou k dispozici.

„Službu Car Thing jsme vyvinuli, protože jsme věděli, že si naši uživatelé přejí pohodlnější a personalizovanější poslech v autě bez ohledu na rok výroby nebo model jejich automobilu. Díky Car Thing má více fanoušků audia přístup k celému katalogu hudby a podcastů Spotify v široké škále vozidel.“ uvádí tisková zpráva.

Finální verze produktu se od té testovací prakticky neliší. Brzy ale bude doplněna o několik drobných softwarových aktualizací. Zařízení například získá funkci nočního režimu, která po setmění ztlumí jas obrazovky, podobně jako to funguje v navigacích. Připravuje se také přidání hlasového příkazu „Přidat do fronty“.

Pro případné zájemce o tento nesporně zajímavý produkt máme bohužel smutnou zprávu: Spotify Car Thing je aktuálně dostupný pouze ve Spojených státech. Podmínkou pro jeho používání je prémiový účet na Spotify. Součástí balení je adaptér do zásuvky zapalovače, napájecí kabel a sada pro instalaci do vozidla.

Diskuze (46) Další článek: TSMC má problémy s 3nm výrobním procesem. Čipy budou muset vydržet s 5nm a 4nm technologií o něco déle

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,