I velké firmy vymýšlejí kraviny. Dron od IBM pozná, že potřebujete kávu, a přinese vám ji

Ve využití dronů vidí lukrativní byznys nejen dubajští šejci připravující autonomní letecká taxi, ale i technologové z IBM. Firma si na americkém patentovém úřadě zaregistrovala koncept speciálních malých dronů, které nosí kávu.

Vize IBM spočívá v chytrých bezpilotních letounech vybavených kamerami a biometrickými senzory. Stroje mají reagovat na mávajícího zákazníka, číst emoce v jeho tváři nebo se orientovat v diáři obsluhovaných na základě uživatelské aplikace. Pokud by dotyčný souhlasil, software dronu by měl přístup k jeho dennímu programu a podle toho doručoval kávu na stůl.

Kromě mávnutí na dron počítá patent IBM i s přivoláním pomocí aplikace. V patentovém dokumentu se uvádí, že technologie může najít uplatnění jednak v kancelářích a udržet zaměstnance čilé, ale i v kavárnách.

Kromě analýzy lidských emocí mají drony i vyhodnocovat, jak dlouho a jak intenzivně skupina osob diskutuje a podle toho kávu donášet. Co víc: letouny mají rozpoznat známé osobnosti a doručovat jim nápoj přednostně.

Drone Aevena je vaše domácí ostraha. Létá bytem a posílá vám video do aplikace:

 

Diskuze (4) Další článek: Vyzkoušeli jsme první model z královské řady Mate 20. K prezentaci si Huawei vybral netradiční místo

Témata článku: , , , Kravina, F +, Diář, Lukrativní byznys, Letoun, Kavárna, Uplatnění, Káva, Malý dron, Výmysl, Nápoj, Mávnutí, Lidská emoce, Biometrický senzor, Emoce, Velká firma, Aplikace, Dron, Souhlas, Známá osobnost, Přivolání pomoci,