iDnes.cz: Apple Pay už se testuje v terénu, start proběhne v úterý 19. února

Po letech čekání a odkládání to vypadá, že za necelé dva týdny se češi konečně dočkají podpory Apple Pay. Podle informací iDnes.cz už mají banky všechny potřebné certifikáty od Applu a spuštění Apple Pay je jednotně naplánováno na úterý 19. února. Tento termín údajně začal institucím potvrzovat i samotný Apple.

V první vlně by měla být Česká spořitelna, Komerční banka, Moneta, Air Bank, mBank a zřejmě i platební služba Twisto. Další banky jako ČSOB, Creditas, Fio Banka, Equa Bank by se měly přidat v průběhu letošního roku. Letošní spuštění slibuje také fintech Revolut. Důvod stálého odkládání byl dle iDnes hlavně fakt, že Apple chce službu spustit i v okolních zemích, takže se čekalo i na některé zahraniční banky.

To, že je podpora Apple Pay na spadnutí potvrzují i české obchody, na jejichž terminálech se postupně začínají objevovat loga Apple Pay. Jak na twitteru videem upozornil Tomas Fronek, v pražské pobočce České spořitelny už placení skrze Apple Pay interně testují. Uživatelé jablečných telefonů a hodinek se tak s NFC platbami po více než roce přidají k majitelům Android telefonů. Od minulého roku je v Česku dokonce možné platit i chytrými hodinkami podporující Garmin Pay a Fitbit Pay.

Diskuze (81) Další článek: Samsung Galaxy S10e se ukazuje i ve žluté. Barvy budou celkem čtyři

Témata článku: Apple, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,