IGo 8: chceme vidět v navigaci budovy?

Maďarská firma NavNGo zveřejnila další dva obrázky připravované softwarové navigace iGo 8. Hlavní novinkou v ní bude inovované grafické prostředí. V mapě se budou zobrazovat schématické prostorové budovy, do výšky se natáhne také terén. Podívejte se na následující ukázky.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Myslím, že se mi iGo v nové verzi příliš nezavděčí. Na displeji přece nepotřebuji vidět budovy kolem sebe, za kterými se ztrácí naplánovaná trasa. Nemusím vidět, že silnice končí na horizontu a dál asi pokračuje za kopcem. Čím dál víc si říkám, že od doby půdorysného zobrazení mapy výrobci vymýšlejí jen komplikace. Dobře, u pohledu v perspektivě to není tak jednoznačné, jezdí se podle něj dobře, řidič ale ztrácí odhad vzdálenosti. Pohled na mapu shora dolů přitom není nijak zkreslený, řidič může snadno měnit měřítko a volit, co všechno chce vidět.

Je ale jisté, že prostorové budovy budou mít zanedlouho všichni. Žádný výrobce nebude chtít zůstat pozadu. Pevně ale věřím, že tyto vymoženosti bude možné v programech i vypnout.

Diskuze (16) Další článek: Tajné: TomTom chystá nový Rider 2 na motorku