IGTV jako značka končí, přichází Instagram Video. Větší prostor dostanou i Reels

V roce 2018 Instagram s velkou slávou přišel s funkcí IGTV. Jednalo se o videa orientovaná na výšku a firma si od ní mnoho slibovala. Měla být totiž odpovědí na YouTube. Služba se však nesetkala s takovým úspěchem jako Instagram očekával a již od roku ji začal více upozaďovat a z hlavní stránky dokonce odstranil oranžové tlačítko IGTV.

Nyní už to má služba a hlavně její brand IGTV spočítané. Místo toho dojde ke spojení více video funkcí aplikace, kterou spojí pod Instagram Video. Tak se bude jmenovat i aplikace pro tvůrce. Nahrávat v rámci Instagram Video půjdou jak krátká videa zobrazená v profilu uživatele, živé streamy, tak ta delším která dříve byla právě v IGTV. Cílem je právě setřít rozdíly mezi krátkým a dlouhým videem.

Ke všem videím v rámci Video půjde nyní přidávat filtry, označovat na nich uživatele nebo polohu. Bohužel však Instagram pod službu Video nesjednotí všechno. Například videa zvaná Reels v budou nadále oddělená od ostatních videí. Firma si od toho slibuje větší přehlednost a hlavně přímý útok proti TikToku. O novinkách se rozpovídal šéf Instagramu, Adam Mosseri.

Takto firma v roce 2018 představila službu IGTV:

Váš názor Další článek: Bez fanfár a publicity. Google oznámil finální Android 12, na nové Pixely si ještě počkáme

Témata článku: , , , , , , , , IGTV, Adam, Prostor, Značka, Pro +, Reels, Velký prostor