IKEA si posvítí na zvuk. Společně se Sonosem představuje lampu a polici s Wi-Fi reproduktory

IKEA má k technologiím stále blízko a sebevědomí jí roste, i co se týče designu. Svědčí o tom i premiéra nové řady reproduktorů Symfonisk, kterou představila na milánském veletrhu Salone del Mobile. Na sérii Symfonisk spolupracuje s tradičním výrobcem audiotechniky Sonos, zatím obsahuje dva modely: stolní lampu s Wi-Fi reproduktorem a polici s Wi-Fi reproduktorem. Obojí je kompatibilní s výrobky z společnosti Sonos a lze je ovládat prostřednictvím aplikace Sonos, oba mají splynout s ostatním nábytkem v místnosti a poskytnout kvalitní zvuk.

Stolní lampa s Wi-Fi reproduktorem Symfonisk spojuje dvě zařízení, aby napomohla tomu, že domácnost nebude přeplněná kabely. IKEA tuto zajímavou kombinaci označuje jako nejhlasitější stolní lampu na světě. Ovládací prvky jsou snímatelné, takže půjde snadno vyměnit úpletový povrch lampy, IKEA později nabídne několik odstínů na výměnu. Dovnitř je možné instalovat chytrou žárovku, ale tu už budete ovládat zvlášť, se systémem nijak nespolupracuje.

Policový reproduktor s Wi-Fi Symfonisk můžete v domácnosti schovat, nebo naopak vystavit na odiv, může viset vodorovně nebo svisle, pomocí háčků ho připevníte téměř na jakoukoli kuchyňskou tyč. I s konzolí váží 3 kg.

Ani jeden z reproduktorů nemá mikrofon, tedy ani hlasové asistenty, ale oba lze ovládat přes Alexu (mluvit však musíte do smartphonu, nebo jiného chytrého reproduktoru). IKEA obě novinky nabídne v bílé a černé variantě, start prodeje ještě nebyl oznámen, ani české ceny, ale známe alespoň ty dolarové. „Police“ přijde na 99 dolarů, lampa na 179 dolarů. Pokud přidáme daň, mohli bychom se pohybovat kolem tří, resp. pěti tisíc korun.

Diskuze (3) Další článek: Známe cenu pouzdra pro ohebný Galaxy Fold. Bude stát jako levný smartphone

Témata článku: , , , , , Lampa, F +, Pře, Zvuk, Reproduktor, Sebevědomí, Police, Alexa,