INFOGRAFIKA: Jak šel čas s Notem a stylusem. Samsung shrnuje osmiletou evoluci

Řada Galaxy Note je už osmým rokem výkladní skříní Samsungu a ukázkou jeho schopností v oblasti výroby a vývoje chytrých mobilních zařízení. Jako taková se na své cestě nevyhnula zaškobrtnutím nebo i pádům, z nichž největší byl později zcela zrušený Galaxy Note 7 a jeho problémy se zahořením.

Ačkoli v tomto týdnu spatřila světlo světa už desátá generace Galaxy Notu, není (na rozdíl od modelů řady Galaxy S) do desítky zaplněna celá číselná řada. Sedmička chybí z výše uvedených důvodů, šestku výrobce přeskočil kvůli sjednocení číslování s řadou S a na evropských trzích před čtyřmi lety nefiguroval ani Galaxy Note 5, což později Samsung vyhodnotil jako velký strategický přešlap.

Klepněte pro větší obrázek

V infografice nám jihokorejský výrobce dává vzpomenout na evoluci dosavadních Notů včetně jejich neoddělitelné součásti pera S Pen. To se za 8 let vyvinulo z víceméně základního kapacitního stylusu na chytré pero s vlastním napájením schopné mnoha doplňkových úkonů a ovládání. Letošní novinkou je vzdálené ovládání Notu pomocí gest ve vzduchu nebo vytváření 3D obrázků v rozšířené realitě.

Diskuze (3) Další článek: TEST: Garmin Forerunner 245 umí sledovat i menstruaci, bez chyb ale nejsou

Témata článku: Samsung, , , , , , Pero, Evoluce, Galaxy note, Note, Samsun, Jak, Sjednocení, EVO, Ovládání,