Inspiruje se Google u Applu? Pixel 4 bude mít podobné uspořádání objektivů jako příští iPhone

Google zveřejnil na svém oficiálním Twitteru obrázek, který ukazuje podobu nové generace smartphonů Pixel 4. Na snímku jsou vidět přepůlená záda telefonu včetně objektivu fotoaparátu. Ten má uspořádání čoček hodně podobné očekávanému řešení u nových iPhonů.

Modul fotoaparátu je čtvercový se zaoblenými rohy – takový už používají smartphony řady Huawei Mate 20, jenže u nich je modul umístěn symetricky do svislé osy zařízení. U Pixelu 4 a u budoucích iPhonů to má být poloha v levém horním rohu, což vypadá poměrně nezvykle.

U telefonů Applu poslední zbytky symetrie zabíjí rozmístění tří objektivů do pomyslného rovnostranného trojúhelníku. U Pixelu 4 zase fotoaparátový modul vypadá trochu jako elektrická zásuvka. Těžko říct, zda jde o finální design, nebo pouze schéma, protože zbytek zad telefonu je podle obrázku naprosto hladký. Google ale u všech Pixelů používá dvojí texturu, je to jeho poznávací znamení.

Největší očekávání vzbuzuje fotoaparát samotný. Dosud Google proti trendu vytrvával na jediném objektivu a přesto se mu vždy dařilo umisťovat na prvních příčkách různých srovnávacích fototestů. Nyní tedy sáhne poprvé po fotoaparátu duálním. Zřejmě se máme na co těšit – Google to naznačuje ve svém Tweetu: „Počkejte, až uvidíte, co to umí!“

Diskuze (1) Další článek: Qualcomm tlačí LG do kouta. Jihokorejcům končí smlouva na čipsety a nová je pro ně nevýhodná

Témata článku: Google, , , , , , Uspořádání, Objektiv, Jak, Mít, Příčka, Symetrie, Modul, Telefon,