Invisible Shield: osobní strážce vašeho mobilu (video)

Ochranu vašeho mobilu před škrábanci svěřte unikátní odolné folii, kterou můžete nalepit na displej, nebo rovnou na celý mobil.

K zachování perfektního vzhledu mobilních telefonů mohou pomoci nejrůznější pouzdra a obaly. O poznání preciznější ochranu nabídnou speciální folie na displej, který je na českém trhu hned několik značek. Troufám si říct, že jen málokterá dokáže splnit ochrannou funkci s takovým přehledem, jako novinka se značkou Invisible Shield. 

Tyto folie lze totiž nalepit nejen na displej, ale také na celé tělo mobilu. Takto zabezpečený mobil již není nutné vkládat do pouzdra na opasku či jej nosit na krku na šňůrce, snese běžné zacházení a navíc je velmi dobře odolný proti běžným škrábancům například klíči v kapse.

Invisible Shield není v oboru ochrany cenných předmětů žádným nováčkem. Od roku 2005 využívá pro výrobu ochrany sklíček náramkových hodinek patent na ochranný průhledný film, který byl původně vynalezen na ochranu vrtulí armádních helikoptér. Od roku 2007 začala nově založená společnost Zagg vyrábět přesně padnoucí ochranné filmy pro většinu prodávaných mobilů.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Invisible Shield aplikovaný na Nokii 5800 XM

Folie Invisible Shield představuje 0,2 mm tenký průhledný film, který přesně padne a natvaruje se dle tvaru konstrukce telefonu. V prodeji najdete dvě varianty těchto folií – na celé tělo mobilu a pouze pro displej. Folie se prodávají v sadách s aplikačním roztokem, vyhlazovací stěrkou a podrobným českým návodem pro instalaci na mobil. Po dodržení snadného postupu budete stejně jako já překvapeni, jak dobře folie na mobilu drží. Během instalace lze bez problémů bez problémů několikrát po sobě odlepit a opět nalepit na mobil tak, aby na něm naprosto dokonale seděla. Po vyschnutí roztoku a vytlačení možných drobných bublinek získáte telefon, na němž nebude na první pohled téměř patrné, že je olepen foliemi ze všech stran. Důkladné vytvarování folie umožňuje i oblepení zaoblených rohů, nechybí samozřejmě výřezy pro čočku fotoaparátu, boční tlačítka, logo výrobce atp.

Během testu jsem takto oblepil Nokii 5800 Tube a ovládání dotekového displeje s nalepenou folií se nijak nelišilo jako v případě bez ní. Nalepená folie Invisible Shield navíc snadno neklouže, tudíž se mobil drží v ruce lépe a jen tak nevyklouzne. To samé platí při posunu po hladké podložce, stolu. Praktický test navíc ukázal, že ani úmyslné škrábání klíčem či jemnými kamínky nepředstavuje pro Invisible Shield problém. Folii nejde téměř zničit, vydržela i přímé nabodnutí na ostrý hrot propisovačky. Pokud zvolíte ostřejší předměty nebo třeba zbrusu nové klíče od domu, škrábance ve folii zůstanou natrvalo, nikoli však na těle mobilu, takže ochrana funguje.

VIDEO: 2040 'Invisible Shield: strážce mobilu' 

Doporučené ceny folie Invisible Shield ve variantě pro displej se pohybuje kolem 340 Kč, pro celé tělo konstrukce pak 655 Kč. Na první pohled vysoká cena se vám bude zdát snesitelnější, když si zjistíte, kolik účtuje za výměnu displeje či krytu autorizovaný servis.

Výrobce navíc vlastnímu výrobku opravdu důvěřuje, poskytuje na něj doživotní záruku, tedy pokud se snad folie protrhne a poškrábe se přístroj pod ní, dostanete od něj bezplatně folii novou. Nabídka folií Invisible Shield se rozšiřuje i pro displeje přenosných i automobilových navigací Garmin.

 

Diskuze (88) Další článek: LG GB109 nabídne hlavně rádio a základní funkce

Témata článku: , , , Mobil, KKR, MOBI, Vaš, Shield, Škrábání, Tenký pruh, Strážce, Str, Český návod, Invisible Shield