iOS 8.3 naučil Siri novým jazykům. Čeština? Bohužel…

Během včerejšího dne vyšla vývojářská verze iOS 8.3 beta 2 pro iPhone a iPad. Přináší nové jazyky pro Siri, bezdrátové připojení ke CarPlay a novou sadu smajlíků.

Apple včera vypustil vývojářskou verzi iOS 8.3 Beta 2 pro iPhony a iPady. Ta obsahuje stejné funkce jako první beta, například bezdrátové připojení ke CarPlay, novou emoji sadu se zajímavými smajlíky a také platby Apple Pay pro Čínu. Úplnou novinkou je ale podpora dalších jazyků pro hlasovou asistentku Siri.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Většina nových jazyků je evropských, dočkáme se brzy i češtiny?

Nyní kromě stávajících jazyků bude umět rusky, dánsky, holandsky, portugalsky, švédsky, thajsky a turecky. Čeština i přes předchozí náznaky bohužel chybí, ale už přítomnost některých dalších evropských jazyků může být ukázkou toho, že se české Siri opravdu můžeme dočkat.

Klepněte pro větší obrázek
V nové verzi nebudou chybět ani nové smajlíky

Apple se poslední dobou o Evropu čím dál více zajímá, v blízké době tu hodlá postavit rovnou dvě nová datová centra, za které hodlá utratit 1,7 miliard euro. Ta budou sloužit k provozu služeb jako iTunes, App Store, iMessage a právě také Siri. To by mohlo v budoucnu možná znamenat další jazykové rozšíření.

Klepněte pro větší obrázek
iOS 8.3 umožní bezdrátové připojení ke CarPlay, nebude tak potřeba kabel jako doposud

Oficiálního update na iOS 8.3 se dočkáme až později, veřejná beta verze by však měla být dosupná již v polovině března. V březnu by měla vyjít i připravovaná verze iOS 8.2. Dle 9to5mac.com Apple pracuje i na další aktualizaci s číslovkou 8.4, která by do systému měla integrovat streamovací službu od Beats. Samozřejmě jsou v plném proudu i práce na nové verzi iOS 9, která se má zaměřit hlavně na lepší optimalizaci. Té bychom se měli dočkat klasicky na podzim spolu s představením nových iPhonů.

Via 9to5mac.com

Diskuze (41) Další článek: Samsung Galaxy S6: nová anténa a čtvrtá spekulace o displeji

Témata článku: Apple, , , , Apple iPhone 4GB, První beta, Veřejná beta, Nový jazyk, Jazyk, Evropský jazyk, Čeština, Letemsvetemapplem, Připravovaná verze, Nov,