iPad mini vs. iPad mini Retina. Vyplatí se připlatit?

Srovnali jsme starý iPad mini s novou Retina verzí. Oba stroje jsme vzali před kameru a dokonce i pod mikroskop. Stojí vylepšení za příplatek?

V tabulce si může původní iPad mini a nový iPad mini s Retina displejem srovnat každý (ostatně udělat to můžete i v našem katalogu). My jsme se zaměřili na praktickou stránku věci – jak se tabulkové rozdíly projeví v reálu?

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Takhle zvenčí máte jen málo šancí od sebe jednotlivé generace rozpoznat. Pomůže barva a zdířka sekundárního mikrofonu uprostřed horní části zad novějšího modelu.
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 
S přibývajícími náročnými aplikacemi se bude výhod silnějšího procesoru zvětšovat. Na druhou stranu, rok do příštího asi přežijete i se starším modelem... 
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Výstup z mikroskopu. Na obou screenshotech je ukazatel stavu baterie umístěný v pravém horním rohu displeje. Absolutní velikost je stejná, ale novější displej je jemnější. Čtyřnásobek pixelů poznáte i pouhým okem.
Diskuze (63) Další článek: Nokia Lumia 1520 přichází na český trh, připravte si 17 tisíc

Témata článku: Apple, , , , Apple iPad, Apple iPad (3. generace), Apple iPad (3. generace) 16GB 3G, Apple iPad (3. generace) 32GB 3G, Apple iPad (3. generace) 32GB Wi-Fi, Apple iPad (3. generace) 64GB 3G, Apple iPad (3. generace) 64GB Wi-Fi, Apple iPad (4. generace), Apple iPad (4. generace) 128GB 3G, Apple iPad (4. generace) 128GB Wi-Fi, Apple iPad (4. generace) 16GB 3G, Apple iPad (4. generace) 32GB 3G, Apple iPad (4. generace) 32GB Wi-Fi, Apple iPad (4. generace) 64GB 3G, Apple iPad (4. generace) 64GB Wi-Fi, Apple iPad 16GB 3G, Apple iPad 2, Apple iPad 2 16GB 3G, Apple iPad 2 32GB 3G, Apple iPad 2 32GB Wi-Fi, Apple iPad 2 64GB 3G,