iPhone 11 Pro je konečně v DxOMark. Fotografická kouzla stačí pouze na stupně vítězů

DxOMark po více než měsíci od startu prodeje konečně otestoval fotoaparát iPhonu 11 Pro Max. Z testu vyplývá, že hlavním důvodem zpoždění bylo čekání na nedávno spuštěnou funkci Deep Fusion, která využívá strojové učení k lepšímu vykreslování detailů. Celkový výsledek nedopadl vůbec špatně, iPhone 11 Pro Max je se 117 body na 3. místě, o které se dělí se Samsungem Galaxy Note10+.

K takto vysokému skóre telefonu pomohla zejména kvalita videa, kde získal zatím nejvyšší udělený počet 102 bodů. Toho dosud zatím dosáhlo akorát Xiaomi Mi CC9 Pro Premium, které je momentálně na vrcholu žebříčku. U videa testeři chválili hlavně špičkovou stabilizaci a velký dynamický rozsah. Za fotografie iPhone sklidil 124 bodů.

Testerům se u fotek líbilo množství zachycených detailů ve většině podmínek a skvělé schopnosti ultraširoké kamerky i teleobjektivu. Největší kritiku schytalo větší množství šumu, kvůli kterému za špičkou bodově zaostává. Ztrácí i v nočním režimu, zajímavé však je, že v nočních snímcích bodově lépe dopadl i hůře umístěný Google Pixel 4.

Diskuze (113) Další článek: Samsung Galaxy S11 dostane 5× optický zoom a zřejmě i podstatně větší baterii

Témata článku: Apple, , , , , , , , , , Apple iPhone 11 Pro, Detail, Tester, Pro +, Deep fusion, F +, DX +, Stupno, Kouzlo,