iPhone 14 Pro má bizarní problém s „bzučící” kamerou. Může poškodit telefon, Apple už chystá opravu

Už je to skoro tradice, že s příchodem každého iPhonu se objeví i nějaký problém, který vzbudí rozruch na internetu. Ani nové modely iPhonu 14 Pro a 14 Pro Max tak nemůžou být výjimkou. Už několik dní po startu prodejů totiž první uživatelé začali hlásit netradiční problém s hlavním fotoaparátem.

U některých uživatelů, které natáčí nebo fotí jinými aplikacemi, než tou originální se však začaly objevovat komplikace s třesoucím se obrazem a hlavně tím, že kamerka při tom vydává bzučivé až prskavé zvuky, což samozřejmě sklidilo i spoustu pobavených reakcí. Nejde přitom ojedinělý případ, ale na problém upozornilo již několik uživatelů na Twitteru i YouTube.

Apple iPhone 14 Pro 128GB Apple iPhone 14 Pro 128GB
nabízí 18 obchodů za ceny od 24 890 Kč
Srovnat ceny na Živě

Za vše může optická stabilizace

Jak už bylo zmíněno, problém se může objevit pouze u aplikací třetích stran, a to i sociálních sítí. Například při focení/natáčení na Snapchat, Instagram či TikTok. Podle prvních informací to vypadá, že se jedná o nějakou komplikaci související s optickou stabilizací, kdy se u těchto telefonů hýbe celý snímač. Tím jak se začne prudce třást, zřejmě naráží do stěn modulu fotoaparátu, což vydává onen bzučivý zvuk. Není tedy vyloučeno, že delším používáním může hrozit i možné poškození kamerky.

Jak se ukazuje, problém navíc není nijak zveličovaný a už si je ho vědom i sám Apple. Podle informací od Marka Gurmana z Agentury Bloomberg už Apple odhalil příčinu tohoto problému a příštím týdnu by měl vydat opravnou aktualizaci, která problém vyřeší. Pokud jste tedy tuto komplikaci u svého telefonu zaznamenali, zbytečně jeho kamerku netrapte s pokusy natáčet jinými aplikacemi a počkejte na opravu, abyste si telefon do té doby zbytečně nepoškodili.

Při natáčení s iPhonem 14 Pro se některým uživatelům třese kamera:

Diskuze (58) Další článek: Zkušenosti s iOS 16: Tohle je 16 nejlepších funkcí, které jsme objevili

Když navštívíte internetový obchod přes náš katalog zboží, Živě za to může získat provizi. Službu Zboží Živě provozujeme ve spolupráci s Heureka.cz.

Témata článku: Apple, , , , , , , , , , , , , , Apple iPhone 14 Pro, Apple iPhone 14 Pro Max, Oprava, Uživatelé, Kamera, Kamerka, Bloomberg, Aplikace, Komplikace, Telefon, Chance,