iPhone 14 prošel testem odolnosti s čistým štítem. Jen safírové sklo kryjící foťáky není tím, čím se zdá být

  • iPhone 14 se dostal k Zacku Nelsonovi, a dostal pořádně do těla
  • Největším zklamáním je krycí sklo foťáků, které není ze safíru
  • Telefon přestál pokus o přeložení bez úhony

Tradiční testy odolnosti na YouTube kanálu JerryRigEverything se nevyhnuly ani novému iPhonu 14. Tělo telefonu se oproti minulé generaci příliš nezměnilo, Apple spíše zapracoval na změnách „pod pokličkou“. Např. zjednodušil přístup sejmutí zadního skla, takže se servisní technici dostanou snáze do útrob telefonu. 

Displej skutečně kryje odolné sklo, protože na něm ulpívají rýhy při použití hrotů s tvrdostí 6 a 7. Apple konkrétně používá skla Ceramic Shield, která jsou protiváhou skel Gorilla Glass používaných u Androidů. Šasi telefonu je skutečně vyrobené z hliníku, který je z 95 % recyklovaný, což dokládá škrábání nožem do všech možných míst. Následně přijdou na řadu fotoaparáty na zadní straně, které má krýt safírové sklo. Jenže rýhy při použití hrotů s tvrdostí 6 a 7 dávají tušit, že pravda je trochu někde jinde. 

Pálení displeje zapalovačem tentokrát trvá o něco déle, než jindy, a tak není divu, že se displej telefonu už „nevzpamatuje“. Nedílnou součástí všech testů je i pokus o násilné ohnutí, které telefony ne vždy zvládnou s čistým štítem. V případě iPhonu 14 se však žádného strukturálního poškození, při posazení na židli s telefonem v zadní kapse kalhot, nemusíte bát. Náš první pohled na nové iPhony si můžete přečíst zde.

Testování odolnosti iPhonu 14:

Zdroj: JerryRigEverything

Diskuze (19) Další článek: Prozkoumali jsme Always-On na iPhonu 14 Pro. Je úplně jiný než na Androidu, zvyká se na něj pomalu

Témata článku: Apple, , , , , , , , , Apple iPhone 14, Zack Nelson, Test odolnosti, Foťák, Ceramic Shield, Sklo, Štít, Test, F +, Telefon, Odolnost, Čistý štít,