iPhone XS má mnohem delší výdrž baterie než iPhone X i při nižší kapacitě

Apple řekl, že baterie iPhonu XS vydrží až o půl hodinu déle než v iPhonu X, což je poměrně úsměvný údaj. Později se ukázalo, že novinka má mírně sníženou kapacitu: ze 2 716 mAh iPhonu X jsme s XS na 2 658 mAh.

Jak ale vyplývá ze srovnávacích testů serveru Consumer Reports, ve skutečnosti je výdrž delší až o několik hodin. Prokázal to automatizovaný test simulující běžný uživatelský den, který při 100% jasu prohlíží web, naviguje, fotí a telefonuje. Výsledkem je, že nový model vydržel nabitý 24,5 hodiny proti 19,5 hodinám iPhonu X. Větší iPhone XS Max díky silnější baterii vydržel dokonce 26 hodin.

Propadákem u nových iPhonů je však kvůli slabému přibalenému adaptéru doba nabíjení. Apple iPhone XS se totiž z 0 na 100% nabíjel dlouhé 3 hodiny a 15 minut. Nabití modelu Max dokonce trvalo ještě o dalších 15 minut déle, což plně koresponduje i s výsledkem naměřeným v naší recenzi. Vše vyřeší dokoupení rychlé nabíječky, ale to Apple rozhodně neomlouvá. Ostatní výrobci ji totiž automaticky přibalují i k mnohem levnějším telefonům.

Redakční výsledky výdrže iPhone XS Max

  • Přehrávání Full HD videa (Wi-Fi, 100% jas) : 10 hodin a 34 minut
  • Surfování na webu přes Wi-Fi (50% jas):​ 9 hodin a 38 minut 
  • Doba nabíjení (0 - 100%):  3 hodiny a 36 minut
Diskuze (237) Další článek: Když objednávka z Číny dorazí hned druhý den. Gearbest má přímý dopravní kanál pro Česko

Témata článku: Apple, , , , , , , , , Apple iPhone X, Apple iPhone XS, Apple iPhone XS Max, Dlouhá hodina, Jas, DEL, Úsměv, Kapacita, Ostatní výrobci, Consumer Reports, Nový model, Doba nabíjení, XS a XS max, Přehrávání full, Silná baterie, Výdrž baterie,