iPhony se zbláznily. Každou chvíli požadují zadat heslo k vašemu účtu, stačí je však jen restartovat

  • iPhony v těchto dnech trápí kuriózní chyba
  • V telefonu vám náhodně vyskakuje dotaz na heslo k vašemu Apple ID
  • U někoho se výzva objevila několikrát, u jiných uživatelů zase vůbec

Služby od Applu si už březnu a v dubnu užily výpadků do sytosti, tentokrát však systém iOS trápí další pozoruhodná chyba. Někteří uživatelé jsou doslova zahlceni požadavky na zadání hesla ke svému Apple účtu, které běžně zadáváte např. při nákupu aplikací.

Spousta uživatelů navíc netuší, co se děje, a tak se obává o bezpečnost svého zařízení. Už jen proto, že se po zadání hesla se na displeji občas objeví informace o tom, že „ověření na serveru nebylo možné“. Jinými slovy, nějak takto by mohl teoreticky vypadat cílený útok na iPhonx s cílem ukrást hesla uživatelů. Jedná se zřejmě jen o chybu při komunikaci se vzdálenými servery.

Klepněte pro větší obrázek
Takto vypadá nahodilá výzva k zadání hesla na iPhonu, která spoustu uživatelů vystraší. Můžete ji ignorovat nebo heslo zadat, v obou případech však „pro klid duše“ zřejmě změníte původní podobu hesla na nové. A nebo stačí iPhone restartovat

Uživatele sice vystraší, ale podle dosavadních informací by se nemělo jednat o nic závažného. Na druhou stranu, zadání hesla v iPhonu bez zjevné potřeby skutečně vypadá trochu podezřele. Reakce uživatelů se dělí na dva tábory. Jedna skupina zadává heslo po každé výzvě, jiná zase okno s výzvou pro zadání hesla okamžitě zavře. Když není jasné, k čemu iPhone heslo potřebuje, prostě jej v telefonu nezadávejte.

Chyba se objevuje u nejnovější i u starších verzí iOS, a nezáleží ani na konkrétním modelu. Neustálé vyskakování oken však eliminujete prostým restartem iPhonu. A pokud by se vám neustále „honilo hlavou“, že jste heslo v systému několikrát zadali bez zjevného důvodu, můžete si jej pro klid duše změnit. Ve videu níže se dozvíte, jak na to:

Jak si změníte heslo ve službě Apple ID:

Zdroj: Reddit, Twitter

Diskuze (67) Další článek: Recenze mobilu Honor Magic5 Lite. Dlouhá výdrž ve velkém stylu

Témata článku: , , , , , , Type-A, Reddit, Kuriózní chyba, Uživatelé, Zadání hesla, Výzva, Zadání,