iPhony už umí v portrétovém režimu natáčet i video. Stačí mít aplikaci Focos Live

Režim Portrét dorazil na iPhone už v roce 2016. Funkce tohoto softwarového rozostření pozadí (bokehu) se sice v průběhu let razantně zlepšila, nicméně Apple tuto funkci v nativní aplikaci Fotoaparát stále nenabízí pro natáčení videa. Nová appka Focos Live (zdarma pro iOS) vám to však umožní.

Aplikace se snaží nabídnout celou řadu pokročilých funkcí a ovládacích prvků. Patří mezi ně sledování objektů, automatické nastavení clony, úprava jednotlivých vrstev, určování rychlosti přehrávání, změna jeho směru, přítomen je i samostatný zvukový editor, stejně jako jednoduchá střižna. Díky ní si tak můžete poskládat jednotlivé klipy za sebe přesně tak, jak potřebujete, přičemž jim můžete přidat i efektní přechody. Samozřejmostí jsou pak filtry, vkládání textu atd.

Výsledek lze exportovat jako 4K video, ale klidně i jako animovaný GIF. Kompresi si navíc můžete určit zcela dle svých požadavků sami. K tomu, abyste mohli využít plný potenciál aplikace, počítejte s předplatným. Měsíční je za 49 Kč, roční za 229 Kč a neomezeně lze funkce odblokovat za 379 Kč. Největší uplatnění najde aplikace u iPhonů s duálním nebo trojitým objektivem. Lze ji používat i s čelní TrueDepth kamerou, avšak počítejte s tím, že nejlepší výsledky dosáhnete, pokud budou na scéně přítomné lidské tváře, které dokáže algoritmus ideálně rozpoznat.

Váš názor Další článek: Odhaleno s předstihem! Samsungu unikají bezdrátová sluchátka Galaxy Buds Live

Témata článku: , , , , , Funkce, Režim, Plný potenciál, Rez, Pór, Aplikace, Rychlost přehrávání, TrueDepth, F +,