Jak by vypadaly chytré brýle od Applu? Designér se s nimi popral na výbornou

Martin Hájek, poměrně známý designér s českými kořeny, pro web iDropnews vytvořil grafickou představu toho, jak by podle něj mohly vypadat chytré brýle pro rozšířenou realitu značky Apple. V segmentu, kde pohořel i slibný koncept Google Glass, chce americký gigant prorazit nejdříve v roce 2019, a podle analytiků mají Apple brýle přinést ještě větší revoluci, než tu, která se odehrála po představení prvního iPhonu.

Martin Hájek, který již vytvořil několik designových návrhů pro dřívější produkty značky Apple, se tentokrát zaměřil na brýle. Výsledkem jsou AR brýle, které připomínají běžné dioptrické brýle. Podle designéra mají být vyrobeny z kovu, do něhož Apple zakomponuje všechny potřebné antény, baterii a podpůrné obvody. Vrchní část skel má podle Hájka reprezentovat „výkroj“ v displeji u iPhonu X, mají se zde zobrazovat systémové notifikace.

Podle dostupných informací bude Apple na brýlích spolupracovat se společností Quanta. V prvé řadě se bude jednat o dodržení očekávaných specifikací, v řadě druhé pak půjde o vytvoření nového operačního systému rOS (Reality Operating System), na němž brýle poběží. Jak by se vám líbilo, kdyby vypadaly podobně jako představy Martina Hájka?

První pohled na nedávno představené AR brýle Vaunt od Intelu:

Zdroj iDropnews

Diskuze (3) Další článek: Finové čtyřky nikdy nepoužívali, ale letos v Barceloně zřejmě představí Nokii 4

Témata článku: Apple, , , , , , , , , , Produkt značky, Americký gigant, Vrchní část, Děs, První pohled, Vau, Apple Glass, Martin Hájek, Výborná, Prvá řada, Pop, Český kořen, Designový návrh, Smart Glasses, Chytrá brýle,