Jak dlouho vlastně platí kupony pro Oskarty?

Nedávno se Internetem prohnala zajímavá zpráva: všechny kupony Oskarty s kredity budou platné 13 měsíců. Nicméně skutečnost je trošku jiná...

Současné kupony Oskarty s kredity 400, 800 a 1500 Kč vám dobijí kredit na stále stejnou dobu jako dříve. Tj. pokud dobijete Oskartu kuponem 400 Kč, propadne vám kredit za 6 měsíců, pokud 800 Kč, tak za 9 měsíců a konečně pokud 1500 Kč, vydrží vám kredit celý rok. V žádném případě se platnost kreditů nijak neprodlužuje a ani nesjednocuje, jak tvrdila jedna ona dávná fáma.

Dříve jeden, dnes do třinácti

Pokud však nestihnete do této doby dobít dalším kreditem, přijdete o veškeré peníze na Oskartě. Karta nicméně zůstane dále aktivní, jen budou omezeny některé služby, jako volání a posílání textovek; přijímat hovory a SMS však samozřejmě možné je. Zatímco dříve se ale stala Oskarta neaktivní vždy po jednom měsíci od propadnutí kreditu (nezávisle na výši naposledy dobitého kreditu), dnes je situace jiná a, jak správně tušíte, vplétá se do příběhu oněch 13 měsíců.

V současné době je tedy Oskarta aktivní tak dlouho, aby součet doby platnosti kreditu a dalšího fungování karty byl vždy 13 měsíců. Pokud jste tak naposledy dobili kuponem 400 Kč, platí vám kredit 6 měsíců a Oskarta vám bude zrušena až po uplynutí 7 měsíců od propadnutí kreditu. U 800Kč kuponu to jsou 4 měsíce a konečně u 1500Kč kuponu jen jeden měsíc; zde se tedy nic nemění, měsíc to byl i dříve.

Nechci přijít o kredit

Samozřejmě každý asi bude mít zájem na tom, aby mu kredit Oskar nestrhnul. Proto vám pět dní před vypršením doby platnosti dobitého kreditu dojde informační textovka a navíc vás bude „plechová huba“ informovat před každým odchozím hovorem. Pokud ani přesto nedobijete, dostanete ještě pět dní před konečným zrušením Oskarty ještě jednu textovku. Nemusíte tedy mít strach, že byste zapomněli dobít; jen musíte mít zapnutý telefon.

 

Diskuze (25) Další článek: Sony CMD-Z7, J7 a J70: nové mobily bez antény

Témata článku: , , Plát, Oskarty, PLA, Propadnutí, Jak, Kup, Pro +, Oskar,