Jak jednoduše spamovat s Paegasem

Přesně před týdnem Paegas spustil službu Click. Ta mimo jiné obsahuje výbornou funkci pro spamování uživatelů mobilních telefonů.
Pokud jste si již stačili v uplynulém týdnu aktivovat ClickBox, určitě jste si všimli skvělé funkce – hromadné SMS. Už nemusíte z webu odesílat jednu textovku po jedné a čekat vždy dvě minuty. Jednoduše vypíšete seznam čísel v síti Paegas na která má být textovka doručena a je to.

Jak na to? Jakmile se přihlásíte do Clicku, klepněte na ClickProfil a zde zvolte z levého menu příkaz Skupinové SMS. Zobrazí se formulář, který vidíte na obrázku. Do vrchního políčka zadáte čísla v mezinárodním formátu oddělená čárkou, samozřejmě musí jít o uživatele sítě Paegas. Na jiná čísla textovku z webu nepošlete. Nyní už jen napište zprávu, třeba že prodáte boty nebo že se koncert skupiny Haleluja koná zítra v poledne a je to. Pokud je zpráva delší než 160 znaků, bude rozdělena na více SMS.

Pošlete si sami spam.

Na infolince Paegasu tvrdí, že počet čísel, na která lze textovky posílat, není omezen. Několik opakujících testů nás však vždy zastavilo na 99 doručených textovkách, ač jsme jich zadali předtím libovolné množství. Pokud jsme posílali zprávu do 160 znaků na jedno číslo, došlo přesně 30 SMS, ani o textovku víc. Pokud jsme posílali na jedno číslo zprávu rozdělenou na čtyři SMS, došlo 99 zpráv. A když jsme posílali textovku rozdělenou na více částí a na více čísel, přišlo celkem opět 99 zpráv. Co z toho plyne?

Na jedno číslo dojde nejvíce 30 zpráv, které mohou být rozděleny do více SMS. Celkem však odejde maximálně 99 SMS, ať je počet zpráv a čísel, na která jsou poslána, libovolný. Hromadné odesílání textovek má však ještě jednu nevýhodu – z normální webové brány můžete odeslat jednu textovku za dvě minuty. Podobné omezení máte i zde, dvě minuty se však násobí počtem odeslaných zpráv. Pokud tedy odešlete 100 zpráv, bude systém na odesílání blokován 200 minut = tři hodiny a deset minut. Ale pokud odešlete potřebný spam, tak to nevadí. Zítra máte opět volnou ruku.

Váš názor Další článek: Jste opravdu schizofrenní?

Témata článku: , Paegas, Levé menu, Podobné omezení, Spam, Jak