Jak jsme čarovali nad displejem. LG G8s má dvě technologie pro rozpoznání ruky

Ne že by LG zmizelo z českého trhu, ale kromě operátorů za poslední roky příliš vidět nebylo. Teď se vrací v plné síle, telefony této korejské značky začneme potkávat i na volném trhu (hlavně na Alze). Oficiální distribuce znamená síť servisních partnerů, online podporu, helpdesk, sociální sítě, posilovat má česká a slovenská komunita, veškeré návody a dokumentace budou v češtině a lokalizace se dočká i řešení SmartThinQ.

Prvním významným telefonem nové éry bude LG G8s a my jsme se díky bratislavskému veletrhu IXPO dostali k prototypu. Kromě našlapané výbavy a trojitého fotoaparátu nejvíce zaujmou unikátní funkce pro rozpoznávání rukou – občas to opravdu bude vypadat, jako byste nad displejem čarovali.

  • První technologie se jmenuje Hand ID, je to biometrická metoda, která je schopná detekovat hemoglobin v naší krvi. Díky tomu telefon získá relativně přesnou mapu cév v ruce. Každý takový otisk je unikátní a LG tvrdí, že je tato metoda zabezpečení bezpečnější a přesnější, než otisk prstu.
     
  • Druhé technologii LG říká Air Motion a jde o rozpoznání gest ruky pomocí ToF kamery interované ve výřezu displeje. Telefon pohyby interpretuje a použije je ke spouštění aplikací, jejich ovládání, přijímání hovorů, případně regulaci hlasitosti.

Obojí je hodně nové, hodně nezvyklé a pracuje příliš pomalu, než aby z toho byla další revoluce. Znovu však připomínám, že máme v rukou prototyp a u produkčního telefonu by vše mělo být použitelné. Uvidíme.

...a uvidíme to někdy v červnu, kdy se má LG G8s začít prodávat. Cenu LG zatím prozradit nechce, ale rozhodně by měla být výrazně níže pod srovnatelnou konkurencí.

LG G8S ThinQ
G810
rozměry a hmotnost: 155 × 77 × 8,0 mm, 181 g
displej: 6,2", kapacitní OLED, 1 080 × 2 248, 402 PPI
sítě: GSM, 3G, LTE (1600|1800 Mb/s)
konektivita: USB Type-C, Wi-Fi 5, Bluetooth 5, GPS
paměť: 128 GB, microSDXC (2 TB), RAM: 6 GB, baterie: 3 550 mAh
procesor: Qualcomm Snapdragon 855 (8× Cortex-A76, 3 GHz, 7nm)
operační systém: Google Android 9 (Pie)
fotoaparát: 13MPx, video (3 840 × 2 160), autofocus, blesk
66 %
vybavenost
cena: už se neprodává

Diskuze (26) Další článek: Xiaomi obsadí i Ostravu! V polovině května otevře Mi Store v Nové Karolině

Témata článku: LG, , , , , , , , LG G8S ThinQ, Air Motion, Car +, Pro +, Jak, Rozpoznání, Otisk, Displej, Ruka, Metoda, ? Displej, CAR, Telefon