Jak koupit 8GB microSD kartu za pětistovku

Karty typu microSD se staly prakticky standardem pro mobilní telefony. Pokud vám stávající velikost nestačí a poohlížíte se po vyšší kapacitě, můžete si dopřát až 8GB paměťového prostoru. Více zatím karty typu microSD nenabízejí. V běžných obchodech kartu s touto kapacitou pod tisíc korun neseženete, v osvědčených internetových obchodech se prodává v rozmezí 800 až 1000 Kč. Nyní si ale ukážeme, jak koupit 8GB kartu za 511 Kč a neplatit přitom poplatky kompenzující ztráty autorů nezákonným rozmnožováním autorsky chráněných děl. Vše přitom zcela legálně.

Asi už tušíte, že kouzlo spočívá v nákupu paměťové karty v zahraničí. Po pátrání na všech regionálních stránkách eBaye jsem zjistil, že je v současné době pro nákup většiny typů paměťových karet nejvýhodnější eBay anglický (www.ebay.co.uk). Námi hledaná 8GB microSD karta Sandisk se tu dá sehnat v přímém nákupu za £13.79 s poštovným £2.49. Celkem tedy £16.28, což při aktuálním kurzu dělá 511 Kč (odkaz na nabídku – v době mého nákupu měl prodejce k dispozici ještě 458 karet).

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Skvělá cena k přímému prodeji, levné poštovné, spolehlivý prodejce – radost nakupovat • potvrzení PayPalu, karta mě vyjde na 511 Kč

Samozřejmě, v případě závady na kartě je poněkud komplikovanější reklamace a asi by se ani nevyplatila vzhledem k nákladům na poštovné. Ale máte kartu za polovic, navíc bez kompenzačních autorských poplatků (přestože jsou u nás a v mnoha jiných zemích EU běžné, v Anglii se neplatí). Pokud na kartu uložíte hudbu legálně staženou například přes Rapidshare, může vás trápit svědomí, že jste jejím autorům nedali vydělat ani korunu. Na druhou stranu kompenzujete ty, kteří kompenzační poplatky z datových médií, vypalovaček, pevných disků a tiskáren zaplatili, přestože je k rozmnožování autorsky chráněných děl nikdy nevyužili.

Nepřehlédněte: jak nakupovat na eBay a platit přes PayPal (u tohoto návodu navíc uvidíte praktickou ukázku dalšího užitečného nákupu pro mobilní telefon - redukce z 2,5mm na 3,5mm jack za 30 Kč)

Předpokládám, že kartu budu mít do týdne doma. Na blogu dám vědět, jestli dorazila v pořádku. A nakonec ještě upozornění – než si do svého telefonu koupíte 8GB kartu, přesvědčte se v návodu nebo na webu výrobce, že ji bude telefon schopen přečíst (musí být uvedena podpora microSD HC).

Diskuze (96) Další článek: O2 spouští nový zákaznický portál O2 Extra

Témata článku: , , Skvělá cena, Microsd kart, Běžný obchod, Micro, Microsd karta, Mic, Karta, Jak, Karta MicroSD