Jak najít mapy zdarma pro navigace Garmin

Tématu volně šiřitelných map pro přístroje Garmin se touto bleskovkou nevěnujeme naposled. Včera jsem ale narazil na zajímavý web, o kterém by uživatelé Garminů měli vědět.

Klepněte myší do mapy na území, které vás zajímá. V pravé části se hned objeví seznam volně šiřitelných map, jež si můžete stáhnout a nainstalovat do svého navigačního přístroje Garmin. Většinou jde o známé stránky Mapcenter, Mapcenter2 a Openstreetmap, vyhledávání na grafické mapě je ale pohodlnější. Pomocí odkazů se můžete dostat na původní stránku, rovnou mapu stáhnout nebo si v levé části prohlédnout její přesné hranice.

Jak dostat mapu do Garminu? Také na toto téma chci připravit samostatný podrobný článek, ještě do něj ale musím víc proniknout. Prozkoumejte zatím tyto nástroje:

  • M3 – Mapsource Mapset Manager: pro nahrání mapy ve formátu IMG do programu MapSource
  • Img2Gps: pro nahrání mapy ve formátu IMG přímo do navigačního přístroje
  • GPSMapEdit: pro práci s mapou ve zdrojovém formátu, freewarová verze stačí (v GPSMapEdit lze mapu také rovnou vytvářet)
  • CGPSmapper: pro generování IMG formátu z GPSMapEditu nebo prostřednictvím příkazové řádky

Pokud se někdo ze čtenářů v oblasti práce s uživatelskými mapami pro Garminy orientuje a byl by ochotný připravit na toto téma praktický článek, budu rád, když se ozve.

Diskuze (17) Další článek: SMS jízdenky se objednávají na novém čísle

Témata článku: , Jak, Žďár, Najít, Pro +