Jak telefonovat se slevou: kompletní přehled

Eurotel dnes spouští novou službu Star, se kterou lze na libovolné číslo volat se slevou 20 %. Podobné nabídky najdeme i u ostatních operátorů; abyste ale mohli volat levněji, musíte o nich vědět. Připravili jsme proto kompletní přehled služeb, se kterými můžete při telefonování ušetřit.
Kapitoly článku
V tomto článku najdete přehled služeb, které jsou určené pro zvýhodněné volání, případně posílání zpráv mezi dvěma nebo více konkrétními uživateli. Typicky jde o přátele nebo rodinu, kteří tak mohou mezi sebou komunikovat levněji než s okolním světem.

Článek zaměřuji na koncové uživatele-fyzické osoby, nikoli na firmy. Až na výjimky proto vůbec nebudu psát o možnostech, které nabízejí například virtuální privátní sítě, byť by sem také mohly patřit. Protože každá ze služeb má trochu jiné určení a navíc asi nelze předpokládat, že právě kvůli nim změníte operátora, nebudu je navzájem ani příliš srovnávat a hodnotit.


Eurotel

Eurotel Star

Stručně: Zákazníci Eurotelu mohou na vybrané číslo volat s 20 % slevou. U paušálů se sleva týká také SMS a MMS.

Eurotel svoji novou službu Star spouští právě dnes. Všichni jeho zákazníci mohou po její aktivaci volat na vybrané číslo s dvacetiprocentní slevou, u paušálních programů platí sleva i na posílání SMS a MMS. Vybrané číslo může být v síti Eurotelu, ale také u ostatních mobilních i pevných operátorů v České republice. Na rozdíl od služby Duet (viz dále) je tato vazba pouze jednosměrná, nijak se nedotýká vybraného čísla.

Eurotel Star je služba pro všechny paušální zákazníky se současnými GSM tarify a všechny předplacenkáře. U paušálů ji nelze využít se staršími tarify, s dceřinými kartami Tandem a u datových tarifů. Nelze ji také kombinovat s programem Eurotel Duet.

Aktivace i deaktivace je zdarma a jednou měsíčně nemusíte platit ani za výběr nebo změnu vybraného čísla. Ta jinak přijde na 95 Kč. Uživatelé s Eurotel Go mohou po obdržení potvrzovací zprávy ihned telefonovat se slevou, paušálů se sleva týká až následující den.

Aktivace: na infolince, textovkou, prostřednictvím menu *111*#, v prodejně

Informace na webu: Eurotel ještě službu oficiálně nepředstavil, podívejte se proto alespoň do naší starší bleskovky, kde najdete další podrobnosti

Eurotel Duet

Stručně: Uživatelé s paušálním tarifem a předplacenou kartou Go si mohou vzájemně volat s 20% slevou. U paušálů se sleva týká také SMS a MMS.

Eurotel Duet se velmi podobá nové službě Star. Rozdíl je v tom, že jde o dvoustrannou vazbu mezi paušálním zákazníkem a předplacenou službou – oba dva uživatelé spolu komunikují se slevou 20 %. Aktivace u Go proběhne do jedné hodiny, zákazník z paušálem může slevu využívat od následujícího dne. Na kartu s paušálním programem lze navíc aktivovat posílání informací o nízkém kreditu partnerské karty Go a potom využít možnost jejího dobíjení z paušálního účtu s bonusem 3 % (více zde).

Aktivace i deaktivace je zdarma, jednou měsíčně není navíc nutné platit za výběr nebo změnu vazby. Pokud ale partnerské číslo budete měnit častěji, bude vás to pokaždé stát 95 Kč. Duet nelze kombinovat se službou Eurotel Star.

Aktivace: na infolince, v prodejně, textovkou, prostřednictvím menu *111*#

Informace na webu: stránky Eurotelu

Eurotel Team

Stručně: Služba pro firemní zákazníky, kteří si mohou vybrat pět nebo deset čísel v síti Eurotel, na které potom volají za sazbu 1,50 Kč/min.

Nabídce služeb pro firemní zákazníky se v tomto článku nebudu věnovat podrobně. Pro další informace o službě Team navštivte stránky Eurotelu.

Eurotel Top balíčky

Přestože se tento článek týká slev na volání mezi dvěma nebo více vybranými čísly, krátce vždy zmíním i tzv. balíčky. U nich lze za určitý měsíční paušál získat například volné minuty nebo textové zprávy, přičemž použití není omezeno jen na vybrané číslo.

  • Eurotel Top Noc: 150 minut pro noční volání
  • Eurotel Top Pevná: 150 minut pro hovory na pevnou linku
  • Eurotel Top SMS: 200 textových zpráv za výhodnou cenu
  • Eurotel Top Víkend: balíček služeb pro mobilní komunikaci o víkendu
  • Eurotel Top Volání: 60 volných minut do všech sítí
  • Eurotel Top MMS: 10 multimediálních zpráv

Informace na webu: stránky Eurotelu


Oskar

Všechny Oskarovy programy pro rodinu a přátele mají jedno společné: nelze je navzájem kombinovat. Pokud tedy už máte aktivní například Moji jedničku, nemůžete bez jejího zrušení využívat jinou službu, např. Moje rodina.

Moje jednička

Stručně: Dva uživatelé s paušálními programy si mezi sebou mohou volat za cenu 1,79 Kč/min.

Se službou Moje jednička vznikne mezi dvěma uživateli paušálních programů Oskara dvoustranná vazba – mohou si vzájemně volat za cenu 1,79 Kč/min. Nabídka platí pro Tarify nové generace a nové programy Naplno. Výhodou je, že výhodné volání se nijak nedotýká volných minut.

Uživatel, který žádá o vytvoření vazby, zaplatí aktivační poplatek 238 Kč; měsíční paušály se ale už potom neplatí. Pokud jsou obě čísla vedená na jednom účtu, není třeba nic ověřovat – jde-li však o jiné číslo, musí požadavek potvrdit textovou zprávou.

Aktivace: v hlasové nebo internetové samoobsluze, pomocí SMS

Informace na webu: stránky Oskara


Článek pokračuje v další kapitole. Najdete zde další rodinné doplňkové programy Oskara a také služby T-Mobilu
Kapitoly článku

Témata článku: , , , , Pře, Kompletní přehled, Komplet, Přehled, Jak, Partnerské číslo, Komp, Telefon,