Jak vznikly největší značky mobilního světa

Proč se dnes největší firmy mobilního byznysu jmenují tak, jak se jmenují? Víte třeba, která firma se jmenuje po baletících fotbalistech?

Telefónica O2

Telefónica je původně španělský telekomunikační operátor působící v Evropě a Jižní Americe. Společnost byla založená v roce 1924 jako Compañía Telefónica Nacional de España, což znamená Španělská národní telefonní společnost. O2 neznamená nic jiného, než kyslík. Později byla použita paralela, že signál operátora O2 je dostupný všude – jako kyslík. Ke spojení těchto značek došlo v ČR při sloučení Českého Telekomu a Společnosti Eurotel Praha 1. července 2006.

České veřejnosti je operátor známý spíše pod značkou O2, v dubnu však byl tento název vypuštěn ze jména společnosti a větší důraz tak bude kladen na značku Telefónica.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Na oficiálním webu operátora jsou obě loga ke stažení samostatně

Témata článku: Apple, HTC, LG, Motorola, Nokia, Samsung, , , , , , Palm Treo 650, MOBI, Pneumatiky, Jablíčko, Největší dodavatel, Telefonní síť, Pamětník, Paul Allen, Gramofon, Eurotel Praha, Svět, Samsung Group, Hlavní činnost, Tampere