Jak z jiného světa. Nokia 9 má foťáky do šestiúhelníku i na prvním živém snímku!

Vypadá to jako hotová věc. HMD Global se do nové Nokie 9 snaží dostat co nejvíce fotoaparátů to půjde, a po nedávném úniku před sebou máme i první živou fotografii ve vysokém rozlišení. Na zadní straně můžeme vidět hned sedm kruhových výřezů uspořádaných do šestiúhelníku. V pěti z nich se bude ukrývat pět fotoaparátů, šestou pozici zaujme přisvětlovací dioda, sedmou pak infračervené ostření. Nechybí ani označení Zeiss, což je u Nokií dlouhodobě používaná značka optiky.

Podle odrazu světla na zadním krytu a na jeho bočních zahnutích to vypadá, že Nokia 9 na zadní straně nabídne sklo. Hlavní záležitostí však bude pět fotoaparátů. Dokážeme si představit základní objektiv, širokoúhlý, teleobjektiv a černobílý snímač, případný typ pátého snímače je nám záhadou. Je zřejmé, že výsledné fotografie bude telefon skládat ze všech snímačů. Tentokrát to však vypadá, že šílený prototyp s označením TA-1094 skutečně půjde do prodeje. 

Nejnovější smartphone od HMD Global - Nokia 6.1 Plus: 

Alespoň soudě podle nálepek na zadní straně, které skrývají spoustu identifikačních kódů, podle nichž půjde leakera zřejmě velmi snadno dohledat (IMEI, sériové číslo, barkód testovací jednotky a dále např. datum výroby - 30. srpna). Datum představení Nokie 9 zatím není známo.

Diskuze (26) Další článek: Supervýhodný Pocophone prý šetří na foťáku. Vyzkoušeli jsme to a srovnali jej s Pixelem 2

Témata článku: Nokia, , , , , , , , , , Nokia 9 PureView, Výsledná fotografie, Foťák, Sériové číslo, Širokoúhlý snímač, Přisvětlovací dioda, Zadní strana, Jin, Hotová věc, Vysoké rozlišení, Global, Základní objektiv, Šestiúhelník, Jak, Identifikační kód,