Jako leporelo. LG si patentovalo skládací zařízení se třemi displeji

Skládací, případně ohebná zařízení budou příští velkou věcí smartphonového byznysu. Nebo to tak zatím minimálně vypadá podle toho, jaké patenty si jednotliví výrobci a dodavatelé komponent nechávají patentovat. Naposledy je to poměrně divoký návrh korejského LG na skládací smartphone se třemi displeji.

Tento koncept není úplně žhavou novinkou – žádost o patent si podle nizozemského portálu LetsGoDigital podalo LG ke Světové organizaci duševního vlastnictví už v roce 2014. Tehdy šlo ale zřejmě o velké sci-fi, a tak došlo ke schválení až na podzim loňského roku. Nyní může LG tohoto řešení připomínající leporelo využít pro nadcházející nástup flexibilních zařízení.

Podle dostupných schémat půjde o skládací zařízení ze dvou nebo dokonce až tří částí, z níž každá bude na jedné straně opatřena OLED panelem. Při narovnání, nebo chcete-li rozložení, bude možné získat širokoúhlý obraz na úrovni tabletu. Použít ale půjde i rozdělení obrazu, např. 2 : 1 nebo 1 : 1 : 1. Možností využití třídílné obrazovky bychom jistě dokázali vymyslet mnoho, ale nyní musíme počkat, zda se LG podaří překonat všechny výrobní překážky vyplývající z náročné konstrukce a jestli firma vůbec uvede komerční produkt.

LG pracuje i na výrobě ohebných OLED displejů:

Váš názor Další článek: Pozor na propadnutí kreditu předplacenek. Nejdelší lhůta na vyčerpání je rok

Témata článku: LG, , , , , , , Zář, Sklad, Skládací zařízení, Oled panel, Širokoúhlý obraz, Skládací smartphone, ? Displej, Jak, Loňský rok, Displej, Smartphonový byznys, Obraz, Zařízení, Flexibilní zařízení, Komerční produkt, OLED displej, Žhavá novinka, Leporelo