Jaký je Microsoft Start na mobilu? Centrum se zprávami a hrami chce konkurovat Googlu

Microsoft už plány na vlastní mobilní zařízení dávno odpískal, i nadále se však věnuje vývoji aplikací pro aktuálně dominantní platformy Android a iOS. Výsledkem posledního snažení je aplikace Microsoft Start, která chce na mobilních platformách konkurovat aplikaci Objevit od Googlu. Středobodem zájmu jsou i tentokrát novinové zprávy dle obsahu, který vás zajímá (samozřejmě v češtině), ale u toho aplikace rozhodně nekončí...

Součástí aplikace, která se prakticky celá otevírá ve vlastním webovém prohlížeči Edge, je celá spousta modulů. Přímo z úvodní obrazovky se dostanete k počasí, k online hrám zdarma, k informacím o koronaviru, k matematickým vzorcům, které za vás telefon sám vyřeší, ke sportovním zprávám či k úložišti OneDrive. Přes aplikaci můžete i vyhledávat, výstupy vidíte přes vyhledávací engine Bing, ovšem jeho logo zcela „nezištně“ chybí.

Redakční představení mobilní aplikace Microsoft Start:

K navigaci v aplikaci slouží spodní řádek ikon, který vám umožní vrátit se zpět, vyhledávat ve zprávách, vrátit se na domovskou obrazovku, přejít do nastavení či přepínat mezi aplikačním (resp. webovými) okny. Připraven je i soukromý režim, který nikde neukládá data o vyhledávání na vašem zařízení a po zavření karet odstraní všechna dočasná data. Pokud navíc využíváte účet od Microsoftu, můžete si po přihlášení snadněji přizpůsobit obsah aplikace. Microsoft Start stahujte bezplatně pro Android a iOS.

Zdroj Windows Blog

Diskuze (10) Další článek: Mobilní technologie s ušlechtilým účelem. Huawei s ní zachraňuje velryby

Témata článku: Microsoft, , , , , , , , , Mobilní zařízení, Windows Blog, Microsoft Start, Mic, Aplikace, Mobil,