James Bond by záviděl - Telson TWC-1030

Na mobilní scéně se objevil další mobil ve stylu náramkových hodinek. Jsou tak šílené, že si ani nedovedeme představit, zda je bude někdo doopravdy nosit. Za své funkce se však stydět nemusí.

Na letošním veletrhu IT KOREA-KIECO 2003 mohli účastníci poprvé spatřit futuristický telefon Telson TWC-1030 ve stylu náramkových hodinek. Oproti obdobným variantám konkurenčních výrobců (jmenujme např. Samsung a jeho WristWatch) je Telson objemný a budí respekt. S nadsázkou lze říct, že by jím nepohrdl ani známý agent Bond. Přes tento prapodivný vzhled se doopravdy počítá s prodejem. Cílovými trhy budou státy Asie a také USA (Telson pracuje v sítích CDMA 2000).

Zařízení o rozměrech 71 x 36.2 x 14.95 mm váží pouhých 93 gramů. Hlavní komunikačním prostředkem je trochu odsazený barevný displej, který zobrazí jen 256 barev. Barevný displej bude zapotřebí k prohlížení pořízených fotografií. Digitální foťáček je externí a s telefonem komunikuje pomocí IrDA portu. Rozlišení foťáčku je standardních 330 tisíc pixelů.

Podle výrobce budou hodinky umět surfovat jak po vlnách WAPu, tak pokročile smskovat díky technologii EMS. Telefonní seznam pojme 200 kontaktů; pro textovky místo nezbylo. Hodinky lze s úspěchem použít i jako diktafon – délka záznamu však není známa. Hlasové poznámky lze následně přehrát pomocí hlasitého odposlechu. Informace výrobce hovoří také o synchronizaci s počítačem, z čehož lze odvodit i přítomnost PIM aplikací.

Po hudební stránce neudělá nový Telson nikomu ostudu – jeho vyzvánění je polyfonní (16hlasé). S těmito „hodinkami“ můžete hovořit až 90 minut a v pohotovosti je udržíte po dobu 120 hodin. Bližší informace na webu výrobce.

Diskuze (6) Další článek: Zahrajte si hada na Siemensu S55, SL55 a M55

Témata článku: James, James Bond