Jaro je za dveřmi, vyzkoušeli jsme bezdrátová sluchátka na běhání od Sony

Zima už to má za pár a vy se možná těšíte, jak po několikaměsíční pauze zase vyběhnete na svou oblíbenou trasu. Běhání s mobilem nebo chytrými hodinkami je dnes už samozřejmostí, nutností pro mnohé běžce jsou také sluchátka.

Prakticky každý velký výrobce má v nabídce sluchátka určená pro použití v terénu. Ta se vyznačují obvykle zvýšenou mechanickou odolností, některá jsou odolná i proti dešti nebo postříkání vodou. Častým řešením je i bezdrátová technologie, protože kabely při sportu zkrátka nejsou žádoucí.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Sluchátka se vyrábí ve třech barvách

Japonský výrobce má v nabídce „běžecká“ sluchátka Sony MDR-XB80BS, která jsme měli možnost vyzkoušet. Sluchátka jsou řešena jako headset kolem krku, místo pevného mostu mají ale kabel. Jím jsou spojeny dvě bondovky – každá do jednoho ucha. Na modulu do pravého ucha najdeme ovládací prvky.

Sluchátka se uchytí raménkem za ucho, takže při běhu nemáte strach, že špunty  „setřepete“ z uší a ztratíte. Pochválit musíme basově hutný zvuk (Sony mu říká Extra Bass), který se hodí k poslechu moderní taneční nebo rockové hudby. Při spárování se smartphony Xperia podporují sluchátka bezztrátový zvuk LDAC, u ostatních značek funguje ne o moc horší aptX.

Pomocí sluchátek se stupněm krytí IPx5 (odolnost proti stříkající vodě) vyřídíte i telefonický hovor, a to v kvalitě HD Voice (pokud jej podporuje mobilní síť). Sluchátka se párují pomocí NFC. Špunty sedí bezproblémově, připraveny jsou i náhradní náušníky různých velikostí. Výtku máme pouze k výdrži baterie – pokud posloucháte hudbu na maximální hlasitost, za pět hodin budete muset sluchátka dobíjet.

Sluchátka Sony MDR-XB80BS k otestování zapůjčila společnost Sony CZ. Zakoupit je můžete v černé, modré nebo červené barvě za 3 899 Kč.

Diskuze (7) Další článek: Kortex pro Samsung Gear VR: „skutečný“ relax ve světě virtuální reality

Témata článku: Sony, , , , , , , , , Telefonický hovor, Son, Extra bass, Jar, Bezdrátová, Maximální hlasitost, Bezztrátový zvuk, MDR, Bezdrátová technologie, Sluch, Velký výrobce, Běhání, Japonský výrobce, Běh, Bass, Otestování,