Jeden z nejkrásnějších mobilů s pevnou anténou

Skvělá barevná kompozice a užití ušlechtilých materiálů dělá z novinky od Mitsubishi světového elegána. Originálnímu designu sekunduje pokrokové vybavení a drobnosti, které u jiných mobilů nenajdete.

J-D06 "graphica"

Již první pohled na tenhle mobilní pomeranč dává zavděk pochybnostem, kam tenhle mobil zařadit. Jedná se o novinku v japonské síti J-Phone (Vodafone), kterou má na svědomí japonská Mitsubishi. Z fotografií lze usoudit, že designéři měli volné ruce a mobil vyvedli k obrazu svému. Jistou eleganci téhle novince nelze upřít a v případě, že by se volil nejkrásnější telefon, jisté šance by tu určitě byly.

Rozměry telefonu (48,2 x 132,5 x 19,5 mm) jsou standardní, i když na naše poměry poněkud větší. Ve skutečnosti budete telefon v ruce cítit a to je jedna z vlastností, kterou někteří záměrně vyhledávají. Naopak hmotnost je příjemných 97 g. Se standardní baterií udržíte telefon při životě po dobu 320 hodin nebo 130 minut hovoru. Velký barevný displej zobrazí na deseti řádcích až 110 japonských znaků, které si ovšem nárokují daleko více prostoru než klasická písmena. Nikoho nejspíše nepřekvapí vyzvánění, které je polyfonní – šestnáctihlasé.

 

Pojďme se v několika krocích podívat na to, čím se tento telefon od ostatních odlišuje.

Za prvé - svým jedinečným designem, který se nepodobá žádnému jinému modelu. Díky povedené barevné kombinaci a užití kovového materiálu si vysloužil přezdívku „graphica“.

Za druhé - na zadní straně jste si mohli povšimnout čočky digitální kamerky. Ta je schopna automaticky přiřadit každé fotografii místo, kde byl snímek pořízen. Je totiž napojena na místní informační systém.

Za třetí - to se nás ale netýká – v telefonu naleznete podporu ATOK, která ulehčuje psaní japonských znaků a automaticky přepíná na Long Mail mód, když e-mail obsahuje větší počet napsaných znaků.

A za čtvrté - objevíte zde podporu Java a 3D polygonálních aplikací. Jedná se o speciální engine pro javové aplikace, které mají přinést uživateli hromadu kvalitnějších her. Paměť na Java aplikace je však pouhé „mego“.

Telefon se začal prodávat v Japonsku tento měsíc za cenu 35 tisíc jenů.

Diskuze (44) Další článek: Praktické: virtuální kalendář s SMS upomínkami

Témata článku: Nejkrásnější mobil, ANT +, Ant, MOBI, Nejkrásnější telefon, Mobil