Kapacitu baterie nového iPhonu SE odhalila až rozborka. Tak směšnou hodnotu už si dnes dovolí jen Apple

  • Apple při představení iPhonu SE (2022) opět zamlčel kapacitu baterie
  • Opět musela pomoci až rozborka telefonu
  • Baterie „es éčka“ vůbec poprvé překonala metu 2 000 mAh!

YouTube kanálu PBKreviews se „pod kudlu“ dostal nejnovější iPhone SE (2022), takže se i vy můžete podívat na to, jak vypadají útroby nového cenově dostupného iPhonu. Nejdůležitějším poznatkem z rozborky je však baterie, jejíž kapacitu Apple tradičně zamlčuje, a místo ní výrobce uvádí, mnohdy zavádějící informaci, o výdrži v hodinách při jednotlivých činnostech. A nebo jen prosté konstatování „větší baterie“, bez jakýchkoliv detailů.

Pozitivní informací je to, že se baterie nového „es éčka“ konečně přehoupla přes metu dvou tisíc mAh. Připomeňme, že dvojnásobnou kapacitu u Androidů můžeme v dnešní době zařadit jen do průměru. Nový iPhone SE má konkrétně kapacitu 2 018 mAh, za čímž můžeme vidět avizovanou výdrž „o dvě hodiny navíc při sledování videí“. Předchozí generace, iPhone SE (2020) ,měla v těle integrován akumulátor o kapacitě 1 821 mAh, takže si u nové generace polepšíte o celých 197 mAh. 

Apple iPhone SE 2022 128GB Apple iPhone SE 2022 128GB
nabízí 59 obchodů za ceny od 11 350 Kč
Srovnat ceny na Živě

Rozborka iPhonu SE (2022):

Apple však tentokrát za použité komponenty nesklil ovace ve stoje. Baterii ze staršího „es éčka“ sice do nového modelu fyzicky dostanete, ale jako naschvál používají oba telefony jiný konektor k baterii. Protože jsou oba modely osazeny na chlup stejnými 4,7" IPS Retina displeji s rozlišením 1 334 × 750 pix, na první pohled to vypadalo, že u novinky budete moci jako náhradu použít displej ze staršího telefonu. Apple zvolil stejný konektor, ale starší displej v novém modelu nerozjedete. Telefon jej totiž pozná a uměle u něj vypne rozpoznávání dotyků!

Telefon získal skóre opravitelnosti jen 5,5 z 10ti, už jen proto, že navenek i uvnitř se obě poslední „es éčka“ příliš neliší, takže změna konektorů a omezení displeje jsou zcela zbytečné. Bude iPhone SE (2022) úspěšnější, než předchozí dvě generace? Bližší představení prvního letošního iPhonu si můžete přečíst zde.

Nový Apple iPhone SE (2022):

Zdroj PBKreviews

Diskuze (257) Další článek: Jarní úklid v aplikaci Fotky Google. Snímky budou konečně řazeny do složek, těšte se i na import a digitalizaci

Když navštívíte internetový obchod přes náš katalog zboží, Živě za to může získat provizi. Službu Zboží Živě provozujeme ve spolupráci s Heureka.cz.

Témata článku: Apple, , , , , , , , Apple iPhone SE (2022), Apple iPhone SE (2022) 128GB, Apple iPhone SE (2022) 256GB, MAh, Éčko, JSON, Eso, Kapacita, Kapacita baterie, Telefon,