Katalog má 23 690 nových údajů a další novinky

U každého mobilu v katalogu je 25 nových údajů, vyhledávání je teď dvakrát podrobnější a už nehodnotíme jen technickou výbavu.
Kapitoly článku

4. Nové vyhledávání

V katalogu máme jednoduché vyhledávání mobilů podle parametrů a velmi praktické rozšířené vyhledávání, jehož strukturu jsme konečně sjednotili se strukturou katalogu a nyní můžete telefony filtrovat opravdu podle všech parametrů, které v katalogu máme. Samozřejmě je možné zadat neomezené množství podmínek najednou.

 
odkaz na jednoduché vyhledávání na titulní straně katalogu

 
odkaz na rozšířené vyhledávání pod jednoduchým vyhledáváním

Počítejte s tím, že sekce uživatelské prostředí, telefonování, zprávy, organizace a zábava filtrují jen telefony, které už prošly redakčním testem, protože u ostatních parametry z těchto sekcí neuvádíme. Takže pokud chcete mobil s podporou MMS a mezi vyhledanými telefony chybí třeba nové Nokie, neznamená to, že tyto Nokie nepodporují MMS, ale že jsme je ještě netestovali.

Vyhledávání je hodně rozsáhlé na to, abychom mohli sami otestovat všechny podmínky, proto pokud narazíte na nějakou chybu ve vyhledávání, rozhodně nám dejte vědět na e-mailovou adresu katalog@cpress.cz.

5. Nejbližší testovaný příbuzný

S hodnocením souvisí ještě jedna novinka, která už je trochu vousatá, ale za těch 9 měsíců, co ji v katalogu máme, ještě nebyla příležitost ji pořádně představit. S programovou vybaveností navíc získává nový účel. Brzy si totiž všimnete, že v modrých boxech s údaji u telefonů, které jsme ještě netestovali, je v okénku programové vybavenosti uvedena místo procent jen zkratka N/A (not available). Zároveň ale pod boxem uvádíme telefon, který jsme již testovali a má s vámi vyhlédnutým modelem co nejvíce společných parametrů (především značku, operační systém, rozlišení displeje a podobně). I jeho programová vybavenost by proto měla být podobná, ale samozřejmě se najdou exotické výjimky, pro které i nejbližší testovaný příbuzný je stále dost vzdálený.


nejbližší testovaný příbuzný v boxu s popisem mobilu

6. Opravené údaje

Kamenem úrazu databáze tak rozsáhlé jako katalog mobilů je samozřejmě hrozba chybných údajů. U nás vznikají naším vlastním omylem, chybou na webu výrobce, rozcházejícími se informacemi o parametrech, nebo třeba tím, že jsme testovali telefon se starším firmware a později jsme neměli možnost aktualizovat parametry podle nejnovějšího firmware, protože telefon už v redakci nebyl. Chyby se snažíme eliminovat, ať už vlastní kontrolou nebo s pomocí vašich upozornění, které posíláte na adresu katalog@cpress.cz.

Takovou hromadnou opravu provádíme, ale bohužel to neznamená, že v katalogu už žádné chyby nejsou, hlavně v nových parametrech, které bylo nutné doplnit ke starším mobilům. Pokud tedy najdete nějakou chybu třeba v údajích o vašem telefonu, opět vás poprosím, abyste nám dali vědět na výše uvedenou e-mailovou adresu. Za vaše upozornění vám samozřejmě děkujeme, ale na této adrese prosím nečekejte odpověď, obzvlášť ne na prosby o pomoc při výběru telefonu a podobné. S takovými dotazy se obracejte raději do našeho fóra.

Témata článku: , Acer Neotouch, HTC Touch, HTC Touch 3G, HTC Touch HD, HTC Touch Pro, HTC Touch Pro 2, Motorola Milestone, Nokia E66, Nokia E75, Nokia N82, Nokia N900, Nokia N97, Nokia N97 mini, Samsung i8910 HD, Samsung Omnia II, Sony Ericsson Xperia X10, Sony Ericsson Xperia X2, Postupný vývoj, Katalog, Medián, Novinky, Nové hodnocení, Jednoduché vyhledávání, Automatické otočení