Kde hledat ve WAPu sportovní novinky

Náš přehled nejlepších wapových stránek pokračuje přehledem sportu a sportovních novinek.
Dnes se podíváme na stránky nabízející sportovní zpravodajství a rozličné informace, které by se vám mohly hodit při provozování vašich sportovních aktivit.

Sportnovní noviny

Sportovní noviny (wap.ceskenoviny.cz/index-sn.wml)

Jedinými českými wapovými stránkami zaměřenými čistě na všeobecné sportovní zpravodajství jsou Sportovní noviny. Obsahově nemají konkurenci. Přináší především zprávy z fotbalové Gambrinus ligy a hokejové extraligy. Kromě základního zpravodajství z těchto soutěží jsou k dispozici i statistiky a reportáže z jednotlivých utkání. Nechybí samozřejmě ani aktuality z ostatních sportovních odvětví doma i ve světě a výsledkový servis.

iDNES (wap.idnes.cz/homepage.asp?ostrov=sport)

I zde najdete sportovní aktuality, je zde však pouze sedm posledních zpráv z domácího i zahraničního sportu. O výhodách a nevýhodách této služby jsem se zmínil již v přehledu zpravodajství, který najdete zde.

Kromě zpravodajských serverů, které se snaží svým obsahem pokrýt všechny známější sporty zde existují i stránky zabývající se pouze jedním sportovním odvětvím. Asi nejznámějším serverem je

Hokej.cz (www.hokej.cz/wap)

Na hlavní stránce najdete rubriky: aktuality, on-line, ELH 00-01, reprezentace, ELH 99-00 a MS 2000 – Rusko. Na většinu z nich ovšem můžete zapomenout, jediné funkční jsou ELH 00-01 s aktuálními výsledky, statistikami a tabulkami a MS 2000 – Rusko, která ovšem více než půl roku po skončení šampionátu působí, třeba rubrikami „Aktuálně z Ruska“ nebo „Zápasy on-line“, poněkud komicky. Nevalnou kvalitu stránek podtrhuje fakt, že na nich není naprogramováno tlačítko „Zpět“. S většinou telefonů ho oželíte, ale třeba s Nokií 7110 jsou stránky v podstatě nepoužitelné.

Poměrně mnoho wapových stránek se zabývá zpravodajstvím z mistrovství světa vozů Formule 1. Stálou aktuálnost si však udržely pouze některé.

Formule 1

Formule 1 (f1.wlist.cz)

Patří mezi obsahově nejbohatší. Naleznete zde aktuality a zajímavosti ze světa Formule 1, všechny důležité statistiky, kalendář velkých cen a informace o všech týmech, jezdcích a okruzích. Stránky nejsou skoupé na grafiku, a tak nechybí ani „fotografie“ jezdců nebo profily okruhů. Aktuality v podobě výsledků závodů či kvalifikací jsou doplňovány vcelku pružně avšak články by si rozhodně zasloužily častější aktualizaci.

F1w@p (f1wap.cz)

Hlavní stránka obsahuje několik nejnovějších zpráv jednou větou, další pak soupisky týmů na příští sezónu, kalendář velkých cen a nejdůležitější statistiky.

Se svými wapovými verzemi přišly i servery zabývající se přece jen méně populárními sporty.

Squashclub

Squashclub (wap.squashclub.cz)

Téměř vše co by si fanoušek squashe mohl přát – seznam sportovišť, kde je možné tento sport provozovat řazený podle měst a žebříčky squashových soutěží.

Windsurfing.cz (wap.windsurfing.cz)

Počasí tomuto sportu asi již příliš nepřeje, ale i tak nabízí mnoho zajímavých informací. On-line zprávy o větru na Nechranické přehradě, předpověď počasí nebo útržky z webového surfařského fóra mohou přijít vhod.

Eurotel golf (wap.eurotelgolf.cz)

Jde o golfovou soutěž skládající se z několika turnajů hraných výhradně na českých hřištích. Stránky nabízejí především výsledkový servis dále také program a startovní listinu následujícího turnaje. Nechybí česká diakritika, k dispozici je i anglická verze.
Diskuze (1) Další článek: Alcatel One Touch 501: mobil z vyšší dívčí (test)

Témata článku: , , Sportovní odvětví, Novinky, WAP, Spor, List následující, Nov, Hledat