Kirin 980 je výkonnější než Snapdragon 845. Mate 20 Pro překonal v Antutu 300 tisíc bodů

Ačkoli se nový vlajkový smartphone Huawei Mate 20 Pro začne oficiálně prodávat až v listopadu, už nyní mezi lidmi koluje množství testovacích vzorků. A na nich samozřejmě uživatelé testují i výkon zařízení, reprezentovaný novým procesorem Kirin 980, jenž je vyroben pokročilou 7nm technologií.

Klepněte pro větší obrázek

Známý bechmark Antutu už ve svých databázích zaznamenal opakované měření na zařízeních s kódovým názvem Huawei LYA-AL00. To je konkrétně modifikace modelu Mate 20 Pro určená pro čínský trh. Na českém trhu se bude prodávat LYA-L29, což je Dual SIM verze se 128GB vnitřním úložištěm a 6 GB operační paměti. Všechny verze běží na Kirinu 980.

Výsledek měření přes 307 tisíc bodů ukazuje, že Kirin 980 by přece jen měl být výkonnější než současný etalon mezi mobilními čipsety Snapdragon 845. V zářijovém žebříčku nejvýkonnějších androidových smartphonů podle měření Antutu totiž žádný aktuálně prodávaný model nepřekonal hranici 300 tisíc bodů. Kirin 980 po top modelech Huawei obdrží ještě vlajkový smartphone sestřiné značky Honor Magic 2.

Diskuze (24) Další článek: Samsung příští rok ukáže bezrámečkový Galaxy A8s s dírou v displeji

Témata článku: Huawei, , , , , , , , , Huawei Mate 20 Pro, Současný etalon, Čínský trh, Honor Magic, Vnitřní úložiště, Top model, Model, Testovací vzorek, Pře, Mobilní čipset, Vlajkový smartphone, Smartphone Huawei, Nový procesor, Opakované měření, Český trh, Dual Sim