Kolikrát za rok stisknete tlačítka mobilu?

Časté používání mobilního telefonu vás zbytečně okrádá o čas! Korejci radí, používejte svůj mobil efektivně a šetřete si svoje fyzické i psychické zdraví. Pomůže vám speciální mobil s funkcí Click Counter.

Při nedávné výstavě TechFuture v japonském Tokiu oznámil korejský operátor VK Mobile, že začne prodávat nový model VK2000. Ten je zajímavý především unikátní funkcí Click Counter. Jedná se o počitadlo, které automaticky zaznamenává všechny stisky kláves mobilu.

U funkce Click Counter si můžete nastavit období, za které chcete počet stisků vědět (denně, týdně, měsíčně, ročně). Zprvu se zdálo, že jde o jen o nevýznamnou přídavnou funkci, ale čísla, kterých dosáhly vybrané osoby při testování, byly doslova šokující.

Klepněte pro větší obrázek
Korejská hosteska ukazuje, že na používání mobilu můžete mít stejnou závislost jako třeba na cigaretách

Mačkání tlačítek je ztráta času

Desítky osob různých věkových skupin a pracovního zařazení dostaly mobily na testování minulý rok v prosinci. Při výsledném průzkumu na konci letošního roku se zjistilo, že běžný Korejec stiskne tlačítko svého mobilu v průměru 653× denně, což je téměř čtvrtmilionkrát ročně! Tato alarmující čísla přivedla jedno korejské sdružení lidových léčitelů na nápad spočítat, jak jinak byste mohli využít čas ztracený ťukáním do mobilu. Pokud byste ročně udělali čtvrt milionu jiných úkonů, mohli byste prý například sklidit 32 tun rýže, uplést 3 254 proutěných košíků, nebo umýt všechna okna na 15 největších mrakodrapech v Soulu.

Za zmínku určitě stojí také dražší limitovaná edice VK2000 Gold učená pro vrcholové manažery, kteří se stali na mobilu doslova závislí. Jakmile jejich počitadlo zaznamená příliš vysoký počet stisků, který překračuje limit nastavený lékařskými odborníky, telefon začne automaticky vytáčet speciální helplinku. Ozve se školený psycholog, který manažerům zdarma poskytne odbornou radu. Počitadlo se nám zdá jako skutečně dobrý nápad, mohlo by pomoci například při sestavování různých analýz, jak moc lidé mobilní telefon skutečně využívají.

Klepněte pro větší obrázek 
Vedle mobilu vidíte vizitku firemního psychologa, který se v případě potřeby postará o vaše duševní zdraví

Diskuze (28) Další článek: Eurotel: poslední den s MMS za 2,50 Kč

Témata článku: , , Stisk, T - Mobil, MOBI, Duševní zdraví, Rok, Korejec, T Mobil, Stisk tlačítka, Největší mrakodrap, Mobil