Kompaktní a zároveň bezrámečkový. Takový je nový Sharp, který se k nám opět nepodívá

Pokud v poslední době pokukujete po módních bezrámečkových telefonech a všechny s úhlopříčkou displeje okolo šesti palců vám přijdou zbytečně přerostlé, vězte, že i kompaktní zařízení tohoto typu existují. Až na výjimky (např. Doogee) se ovšem většinou neprodávají v Evropě.

Klepněte pro větší obrázek

Japonský Sharp, který působí hlavně ve své domovské zemi a na významnější evropské trhy si udělá jen ojedinělý výlet, představil model Sharp Aquos R Compact se 4,9palcovým Full HD IGZO displejem s obnovovací frekvencí 120 Hz. Díky minimalizovaným rámečkům (vyjma spodní brady) jsou rozměry zařízení jen o něco málo větší než u iPhonu SE. Prodávat jej bude operátor Softbank.

Ani s další výbavou to není úplně špatné. Kompaktní Sharp používá Snapdragon 660, 3 GB RAM, 32GB vnitřní úložiště, samostatný zadní 16Mpx fotoaparát a přední 8Mpx selfie kameru, jejíž čočka nalezla místo v malém horním výřezu displeje podobně jako u Essential Phonu. Na bradě zbylo dost místa pro čtečku otisků. Zařízení je odolné proti vodě i prachu (IP65/68) a běží na aktuálním Androidu Oreo.

Diskuze (6) Další článek: Alcatel prodává levný desetipalcový tablet s LTE. Je to dvojče brandovaného tabletu pro Vodafone

Témata článku: Sharp, , , , , , , , Kter, Spodní brada, Vnitřní úložiště, Displej, Brada, Sharp Aquos, Softbank, Essential Phone, Poslední doba, Zařízení, Zář, Kompaktní zařízení, Nový sharp, IGZO, Evropa, Bezrámečkový telefon, Komp,