Kompletní přehled: jak na dovolenou s mobilem i bez něj

Pokud jedete na dovolenou do ciziny a chcete vědět, jak se dovoláte s mobilem i bez mobilu, připravili jsme pro vás několik návodů a tipů, jak na to. Dozvíte se, jak volat ze Slovenska, Polska, Německa a Rakouska, jak používat kartu X, připadně, jak zapnout přesměrování.
Pokud jedete na dovolenou do ciziny a chcete vědět, jak se dovoláte s mobilem i bez mobilu, připravili jsme pro vás několik návodů a tipů, jak na to. Dozvíte se, jak volat ze Slovenska, Polska, Německa a Rakouska, jak používat kartu X, připadně, jak zapnout přesměrování.

Seznam článků, které jsme o volání ze zahraničí na MobilManii publikovali v uplynulých týdnech:

S mobilem do ciziny: co všechno byste měli znát
Nezadržitelně se blíží doba prázdnin a dovolených, kdy se všichni rozjedeme do nejširších koutů naší planety. Pokud se s vaším mobilním telefonem chystáte do zahraničí, právě tento článek vám pomůže objasnit některé důležité otázky a ušetřit vám mnoho problémů.

Jak roamovat v zahraničí: návod, jak volat
V minulém díle tohoto seriálu jsme si řekli, jak aktivovat roaming a co je to přesměrování a blokování. Nyní si povíme, jak používat telefon, když se již ocitnete za hranicemi.

Pár tipů na dovolenou: roaming na konkrétních příkladech
Dnešní článek o roamingu je zaměřen spíše prakticky a je určen zejména pro ty, kteří potřebují za hranicemi i nadále zůstat v kontaktu se svými blízkými. Článek ukazuje několik konkrétních příkladů, jak se v roamingu chovat a jak postupovat.

Roaming na Slovensku: jedeme s mobilem do cudziny
První zemí za našimi hranicemi, které se budeme věnovat v rámci našeho seriálu „s mobilem za hranice“, je Slovensko. Země, které jsme ještě nedávno říkali doma. Podíváme se na to, jací jsou na Slovensku operátoři a jak nejlevněji volat domů.

Roaming prakticky: s mobilem do Německa
Chystáte se na prázdniny s mobilem do Německa a chtěli byste vědět, jak co nejvíce ušetřit? Vyplatí se vám koupit tamní předplacenou kartu? Na kolik vás přijde volání z Německa domů? Na tyto a na spoustu dalších otázek vám náš článek nabídne odpovědi.

Na dovolenou s mobilem, tentokrát do Rakouska
Chystáte se na prázdniny s mobilem do Německa, častého to cíle výletů do hor a horských jezer, a chtěli byste vědět, jak co nejvíce ušetřit? Vyplatí se vám koupit tamní předplacenou kartu? Na kolik vás přijde volání z Rakouska domů?

S mobilem na dovolenou: hurá do do Polska!
našem seriálu jsme již postupně navštívili téměř všechny sousední státy. Tentokrát se vydáme na cestu k našemu poslednímu sousedovi – tedy do Polska.

Akta (karta) X: jak ušetřit na dovolené bez mobilu
O tom, že na zahraniční dovolenou je možné jet také bez mobilního telefonu, asi nepochybně ví každý z vás. Ale víte také, jak jet na dovolenou bez mobilu a zůstat i tak v kontaktu se svými nejbližšími a přitom neutratit příliš finančních prostředků?

Za oceán: s českým mobilem do Ameriky
Chystáte se na cestu do USA nebo do Kanady a chtěli byste si s sebou vzít svůj mobilní telefon? Chcete vědět, jestli vám tam bude fungovat? Kde se dá půjčit telefon, který by fungoval v Severní Americe? Na všechny tyto otázky vám dá náš článek odpověď.

Na dovolenou za oceán: s mobilem do Ameriky podruhé
V minulém díle tohoto článku jsme si řekli, kde v ČR či v USA sehnat telefon, s kterým byste mohli ve Spojených státech telefonovat. Dnes se zaměříme na to, kolik vlastně volání z USA stojí.

Pokud máte jakékoliv zkušenosti s roamingem s jakoukoliv naší kartou, ať již paušálem nebo předplacenou kartou, napište nám do redakce.

Diskuze (4) Další článek: Jaký mobil vám nejvíce přirostl k srdci?

Témata článku: , , Kompletní přehled, Přehled, Jak, Komplet, Pře, Komp, MOBI, Mobil,