Komunikátor s integrovanou kamerou: Samsung SGH-i700

Samsung představil na kongresu 3GSM World kapesní počítač na platformě Pocket PC v kombinaci s GSM/GPRS modulem a vestavěnou kamerou.

Samsung si na poli mobilních telefonů získává stále zvučnější jméno. Vedle kvalitních a elegantních véček však korejská společnost umí i kapesní počítače. Důkazem může být nově představený SGH-i700: komunikátor s podporou GPRS a s vestavěnou kamerou.

Velikán

To, že umí komunikovat s okolím, Samsung i700 zřejmě před nikým nezapře. Důkazem je vcelku velká anténa, svým tvarem značně připomínající špalíky starších Ericssonů. Není to však jen anténa, která činí přístroj zbytečně velkým. Pod displejem se nachází hardwarová tlačítka, jimž je věnován velký prostor. Uznávám výhodu tlačítek, ale jejich velikost mohla být redukována. Každý si na první pohled všimne „oka“ digitální kamery zasazeného do horní hrany přístroje. Nepředběhne-li jej někdo, stane se nový Samsung zřejmě prvním výrobcem komunikátoru s integrovanou kamerou. Její využití bude stejné jako u dnešních mobilních telefonů s fotoaparátem: multimediální zprávy.

      

Základem jsou „wokna“

Kapesní počítač je postaven na platformě Pocket PC, která si žádá výkon 300MHz procesoru Intel XScale. Nespokojíte-li se s dnešním standardem velikosti paměti – 64MB, budete moci zvýšit kapacitu paměťovou kartou SD/MMC. Zatím bohužel nejsou známy podrobnější technické specifikace, ani přesný vzhled přístroje. Věříme však, že bude podobný již před časem ohlášenému modelu SPH-i700, který je určen pro sítě CDMA.

Najde své uplatnění?

Samsung se snaží nabídnout co možná nejvíc funkcí v „jednom balení“. Zařízení jako SGH-i700 sice nabízí nespočet možností v jednom zařízení, to však jde ruku v ruce s kompromisy. i700 nemůžeme považovat za malý mobilní telefon a bohužel ani za malý kapesní počítač. Zatím není známá cena ani datum uvedení na trh, je však zřejmé, že korejský výrobce preferuje model SPH-i700 pro sítě CDMA, kteréžto zastřešují větší počet uživatelů.

Další informace:
Tisková zpráva Microsoftu
Infosync

Diskuze (3) Další článek: eBanka bude přístupná i z kapesních počítačů

Témata článku: Samsung, , , , Sam, Velká anténa, Samsun, Komunikátor