Konec Blesků? Apple prý u iPhonů konečně vsadí na standard USB-C

Toto téma se objevuje každý rok před představením nových iPhonů. Apple, který se podílel na standardizaci rozhraní USB-C a propagoval jej u macBooků, u smartphonů stále používá proprietální konektor Lightning. A zatímco v předchozích letech o přechodu na USB-C spekulovali spíše fanoušci (naposledy před uvedením iPhonů 8), letos zprávu vynesl renomovaný server Digitimes.

Změna se má podle spekulací dotknout iPhonů a iPadů, které na trh vyjdou v roce 2019. V současné době je prý Apple ve fázi přechodu z Lightningu na USB-C, takže se změny letošním modelům ještě vyhnou. Mezi smartphony se dnes USB-C prosazuje spíše u lépe vybavených modelů, ty levné zůstávají věrné staršímu microUSB.

Analytici si myslí, že budoucnost USB-C u mobilů ovlivní až Apple. Pokud jej příští rok zavede u iPhonů, znalci z oboru si myslí, že od té chvíle bude USB-C používat drtivá většina telefonů s Androidem. A jak to bude vypadat z pohledu iPhonů? Pokud skutečně přejdou na nové rozhraní, budou muset v základním balení stejně nabídnout redukci na Lightning, aby stávající uživatelé nemuseli kompletně obnovovat veškeré doplňkové příslušenství. 

Synopsys v květnu ukázal první přenos přes USB 3.2:

Zdroj Digitimes

Diskuze (51) Další článek: Garmin Fénix 5 Plus: Nejlepší sportovní hodinky dostanou upgrade. Tady jsou fotky a novinky

Témata článku: Apple, , , , , , , , , Současná doba, Proprietální konektor, Vybavený model, Digitimes, Lightningu na USB-C, Synopsys, Příští rok, STAN, Předchozí rok, Lightningu, Přechod, První přenos, Standard, Základní balení, USB, BLE,