Konec nudným plackám. Telefon Cyrcle Phone 2.0 má kulaté tělo i displej

Máte pocit, že smartphony jsou dnes jen nudné, obdélníkové placky? Nejste sami! Stejný dojem evidentně měli také tvůrci kruhového telefonu Cyrcle Phone 2.0, který nyní úspěšně zabodoval na Kickestarteru. Ten má netradiční kulatou konstrukci včetně kulatého displeje. 

Nejde přitom o úplnou novinku. Projekt si v odbyl svou premiéru již v lednu 2020 na veletrhu CES v Las Vegas. Až nyní se však po úspěšné kampani jde do prodeje. Telefon je rozměry poměrně kompaktní, ovšem zarazí tloušťka 22 mm. Kromě kulatého těla má také kulatý IPS displej s rozlišením 800 × 800 pixelů. Jemností je tedy na dnešní poměry pozadu, ale to je zřejmě daní za netradiční tvar.  

Výbava, která zaspala dobu

Telefon pohání blíže nespecifikovaný procesor od Qualcommu, kterému bude po ruce 32GB vnitřní úložiště a 3 GB operační paměti. Uživatele však možná zarazí hlavně předinstalovaný Android 10 a pouze LTE konektivita. Zde je tedy vidět, že telefon vznikal již v době před loňskou premiérou na CESu.

Telefon má samozřejmě 13Mpx fotoaparát i selfie kamerku se stejným rozlišením. Díky širokému tělu dostal telefon prostor na zdvojenou konektivitu. Máme zde tedy rovnou 2× 3,5mm sluchátkový konektor a dva jsou také napájecí konektory. Jeden je micro-USB a druhý USB-C. Škoda jen, že se do těla nevešla silnější baterie než ta použití s kapacitou 2 000 mAh.

Cyrcle Phone 2.0 láká zejména na neotřelost a originalitu. A za tu si tvůrci říkají za 999 dolarů (v přepočtu 26 000 Kč). V rámci pomalu dobíhajícího předprodeje je však možné jej pořídit ve slevě za 699 dolarů (cca 18 500 Kč).

Takto vypadá Cyrcle Phone 2.0:

Zdroj: Cyrcle Phone Via: Kickstarter

Diskuze (27) Další článek: Lenovo chystá herní konzoli s Androidem. Přes cloud rozjede i hry z jiných platforem

Témata článku: , , , , , , , , , , , Grip, ? Displej, Tělo, Displej, Las Vegas, Placka, Telefon, Veletrh, Konstrukce, Projekt, IPS displej, Pláč,