Koníkovi se lepí smůla na kopyta

Paegasu v úterý večer zase na jižní Moravě spadla síť. V listopadu je to už čtvrtý výpadek a lidem začíná docházet trpělivost.
Ještě do úterního večera jsem výpadky Paegasu bral celkem sportovně. Prostě smolný měsíc, to se občas stát. V druhém mobilu mám Oskara, takže když se nedovolám s jedním, mám ještě druhý, případně v kapse kartu Go.

Nedobiješ

V úterý o půl jedenácté večer jsem chtěl své přítelkyni dobít přes Internet kartu Twist. Přihlásil jsem do Expandia Banky a nechal jsem si na mobil poslat autentizační kód pro přístup ke svému účtu. Obvykle dojde do několika desítek sekund, předevčírem však mobil nehlesl ani po pěti minutách. Podívám se na displej mobilu – a hle, displej hlásá „Hledám síť Paegas CZ“. Po té mi na Oskara začaly chodit textovky od kamarádů, že Paegas nejede po celé jižní Moravě. Situace z pátku 24. listopadu se tedy opakovala. Dokonce to došlo tak daleko, že mi můj Siemens S35i nahlásil chybějící kartu SIM.

Každý operátor má ve svých podmínkách, že neodpovídá za jakékoli finanční ztráty či problémy, které svému zákazníkovi způsobí. Mě to však přijde, jako kdybych si půjčil auto v půjčovně a tam mi řekli, že nezodpovídají za technický stav vozidla a když zůstanu někde viset, je to jen a čistě můj problém. Peníze za půjčení mi samozřejmě nevrátí a navíc mě nechají zaplatit odtahovku.

Nenapíšeš

Ani by mi tak nevadilo, že si občas nezavolám. Podstatně horší je situace, když nechodí textovky. Můj přístup do banky je totiž na nich přímo závislý – pokud nechodí, jsem jednoduše řečeno v háji. Autentizace i certifikace operací chodí přes SMS. Používám mobilní klíč Expandia Banky a teď vidím, že to byla chyba – měl jsem si onu starou „kalkukačku“ nechat. Nikdy totiž nemám jistotu, že koníkovi v době, kdy svůj účet potřebuji, poběží síť.

Textové zprávy navíc se značným zpožděním už delší dobu – když jsem minulý čtvrtek psal kolem půlnoci textovku, že se zdržím, protože mě zastavili ochránci zákona, textovka došla druhý den odpoledne. Navíc zpoždění měly textovky jak z webu, tak z mobilu celý víkend. Kamarádovi v pondělí večer došlo zhruba padesát textovek s třídenním zpožděním.

Neuhádneš

Mimochodem, kdosi nejmenovaný nedávno poznamenal: „V ČR jsou tři sítě. Jedna spolehlivá, jedna méně spolehlivá a jedna nespolehlivá.“ Hádejte, která je která; máte na to tři pokusy.

Poznámka: Měli jste vidět to zděšení, když jsem si byl v Expandii v říjnu vyřizovat GSM Banking. Bankéř zkoušel autentifikaci k účtu asi pětkrát a textovka ne a ne dojít. Dokonce se mi za Paegas několikrát omluvil! Všechny bankovní zprávy mi došly zhruba o půl hodiny později – to jsem však už jel autem domů.

Diskuze (31) Další článek: Budeme nosit Palm na těle?

Témata článku: , , Siemens S35i, Technický stav, Mobilní klíč, In Kartu, Smůla, Jedna věc, Lep