Koronavirus potrápil také LG, mobilní divize přesto umazala část ztráty

Společnost LG Electronics zveřejnila hospodářské výsledky za druhé kalendářní čtvrtletí letošního roku. Koronavirová pandemie dopadla i na tradičního jihokorejského výrobce, jemuž během dubna až června poklesly tržby meziročně o pětinu na 10,51 miliardy dolarů (cca 234 miliard korun). I přes pokles tržeb ale zůstala korporace v zisku, ačkoli i ten poklesl o 24 % na 405,7 milionu dolarů (cca 9 miliard korun). Firmu podržela zejména divize bílé elektroniky, mobilní divizi se alespoň podařilo snížit ztrátu.

Klepněte pro větší obrázek
Výsledky LG Electronics v 2Q 2020 podle jednotlivých divizí (Zdroj: LG)

Tržby z prodeje smartphonů poklesly meziročně o 19 % na 1,1 miliardy dolarů (cca 24,5 miliardy korun), proti prvnímu letošnímu čtvrtletí je to nicméně zlepšení o 31 %. Divize uzavřela čtvrtletí se ztrátou 169 milionů dolarů (cca 3,76 miliardy korun), což je zhruba o třetinu lepší výsledek než ve stejném období loni. Pokles tržeb byl podle výrobce způsoben nižší poptávkou ze strany zákazníků v důsledku globální pandemie.

Klepněte pro větší obrázek
Tržby mobilní divize meziročně klesly, proti předchozímu čtvrtletí jsou ale vyšší (Zdroj: LG)

Část ztráty mobilní divize se výrobci podařilo umazat díky pokračujícímu omezování marketingových výdajů a hlídání nákladů spojených s vývojem a výrobou nových zařízení. V aktuálně probíhajícím třetím čtvrtletí výrobce očekává zastavení poklesu tržeb díky dobře přijatému modelu vyšší třídy LG Velvet a obnovenému portfoliu smartphonů nižší třídy v řadě K.

Diskuze (1) Další článek: Qualcomm vyrazil na obranu Huawei. Naději skýtá i Trumpův odchod od kormidla

Témata článku: LG, , , , , , , Divize, Tržby, Omezování, Hospodářské výsledky, Dolar, Mobilní divize, Čtvrtletí, LG Electronics, Ztráta